tisdag 5 april 2011

Taggad på en lista

Jag har blivit utmanad på en lista av Beauty Secrets, se här:


1. Vilken foundation använder du?
Just nu använder jag båda mina Clinique-puderfoundations väldigt mycket, det kommer ett inlägg om dem om några dagar så håll utkik.

2. Favoritconcealer?
Just nu använder jag mest en från Clinique som heter Line Smoothing concealer (ser ut som ett läppglans med skumgummiapplikator). Annars brukar jag faktiskt föredra concealer i stift både på finnar och under ögonen för de täcker bra. Har en stiftconcealer från Murad som är mot finnar just nu, men den vill jag inte använda under ögonen pga salicylsyran samt att den är uttorkande.

3. Vad har din hudton för undertoner?
Neutral fast lite åt det kallare hållet tror jag, jag brukar testa på kinden när jag köper foundation fast ibland chansar jag när jag shoppar på nätet och då kan det gå hur som helst, säljer av felköp på Tradera.

4. Din åsikt om lösögonfransar?
Jättefint till fest, men jädrigt bökigt att få dit dem.

5. Slänger du din mascara efter 3 månader?
Nej, fast jag har dem aldrig längre än sex månader, brukar märka när de börjar bli lite torra. Försöker oftast att bara ha en mascara öppnad.

6. Vilken är din favoritmascara?
Tidigare var det den gamla Lash Architect från L’Oreal, men vet inte om den finns längre och gillar inte den nya något vidare så jag får nog säga High Impact mascara från Clinique. Jag är dock alltid på jakt efter en riktigt bra volym-mascara som är lättmålad, ger feta fransar och inte klumpar. Har flera på lager som jag ska testa.

7. Favoritapplikatorer?
Köpte för sisådär två år sedan ett kit med penslar från MAC och de är jättebra! Ingen av dem är dålig. Kitet innehöll både penslar till ögon och ansikte och det var ett av mina bästa köp, passa på vid jul för då brukar det komma ut sånna kit för någon femhundring. Min favvokabuki kommer från Everydayminerals. En del krämprodukter använder jag fingrarna till såsom flytande foundation och krämskuggor. Viktigt är att fingrarna är rena.Förut använde jag skumgummi-duttar till ögonskugga, men det var innan jag upptäckte penslarnas värld!

8. Använder du någon primer?
Aldrig till ansiktet, men alltid till ögonen. Där är favoriterna just nu Too Faceds blåa tub och MAC’s painpots, de senare funkar ju både som skugga och bas.

9. Favvoögonskugga?
Just nu är det Mist’s Cherokee (mörkbrun med guldstänk i) som går varm härhemma på en bas av paintpots från MAC. Men jag har många andra favoriter. Tror jag har sisådär 200 olika skuggor... orkar inte räkna dem dock.

10. Favvoläppstift?
Har ingen riktig favoritfärg utan snarare flera stycken. De stift som jag tycker är skönast på läpparna av de jag provat är L’Oreals Color Riche-stift som finns i massa färger och E.L.F’s mineral-läppstift som är billiga som attan. Jag gillar krämiga vårdande stift, kan inte ha torra matta även om de säkert sitter bättre. Målar hellre om ofta och använder därför nästan uteslutande ljusa skira stift för att slippa clown-effekt (jaja, jag vet att jag är som Maria Montazami på den fronten, jag har läppgrunkor överallt utplacerade).

11. Favvoläppglans?
Måste jag verkligen välja? Jag har alltid sisådär 20 stycken på gång. Jag gillar sådana läppglans som är vårdande, inte klistriga och med bara pyttelite färg så att man kan kladda på hejdlöst, de får gärna dofta och smaka gott. De som jag INTE gillar är t ex Lancômes Juicy Tubes – de känns som klibbig plast på läpparna – urk! Färgade läppbalsam är omtyckta!

12. Favvoblush?
Har två stycken just nu och de är Benefits Coralista och Bobbi Brown’s i färgen Blushed. Det senare har jag faktiskt köpt två gånger och det har jag aldrig gjort med ett rouge tidigare.

13. Vad tycker du om billigare ”drugstore”-makeup?
Jag blandar hejdlöst mellan billigt och dyrt. Jag vill testa massor av grejor! Att hålla sig till ett märke har aldrig varit min grej.

14. Har du någonsin funderat på att ta en/gå en sminkkurs?
Jag gick en gruppkurs på Make Up Store för några år sen, men kan inte säga att jag direkt lärde mig något nytt. Att öva själv och läsa om tips och tricks funkar fint för mig. Men jag skulle ändå kunna tänka mig att gå en kurs i hur man suddar ögonskugga så det blir sådär härligt proffsigt. Vet dock att det finns massor av bra grejor på Youtube så det känns lite halvfrämmande att lägga en massa pengar på en sån kurs när man kan köpa gunk för pengarna, ska aldrig säga aldrig dock.

15. Vilket är det värsta sminkmisstaget tycker du?
Slarvigt lagd makeup och helt fel färg på foundation, ibland får jag sån lust att gå fram till unga tjejer på stan och prata lite allvar med dem, varför ska de ha flera nyanser för mörk foundation eller för mycket brun-utan-sol så de ser oranga ut? Gillar inte heller när folk målar alldeles för mycket mascara i klumpar. Däremot blir jag alltid glad när folk vågar använda lite färg – det är klatschigt! Ger gärna komplimanger om sånt, senast i helgen när jag såg en tjej som hade jättefina naglar med glitter på. Jag blir ju själv glad för komplimanger så jag delar gärna ut dem!

16. Föredrar du neutrala färger eller färgstarka nyanser?
Jag är lite periodare, just nu har jag färgglada naglar och brun ögonskugga. Imorgon kanske jag har beiga naglar och färgglad ögonskugga – vem vet? Gult och orange brukar jag dock inte använda.

17. Nämn ett av dina favoritmärken när det gäller smink.
Nej, det går inte att välja... jag tar några stycken: Benefit, Clinique, Clarins, H&M, Bobbi Brown, Max Factor – ja ni ser ju att jag verkligen varierar mellan billigt och dyrt!

Jag ser att de flesta av de bloggare jag följer redan har fått denna lista så jag kommer inte att tagga vidare här men om någon känner sig manad är det bara att haka på såklart!

4 kommentarer:

Shamrock sa...

Kul läsning. Alltid roligt att få lite tips

Carina sa...

Är som du blandar både billiga och dyra märken :)

Ninni sa...

Ja, den här listan var faktiskt bra, annars brukar jag inte vara så mycket för sånt... det känns lite som kedjebrev.

Kerstin sa...

Trevlig läsning! Min lista ligger schemalagd för ikväll :)