fredag 18 mars 2011

Clinique - Moisture Surge Tinted Moisturizer

En nyhet från Clinique nu i mars är deras Moisture Surge. Det är en färgad fuktkräm. Såhär skriver Clinique om den:
Foundation och fukt är två mycket viktiga delar i varje kvinnas skönhetsrutin. Cliniques Nya Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15 ökar hudens fuktnivåer – både idag och i framtiden med ett stråk av vacker färg. Den otroligt återfuktande och lätta gelcremen ger exakt rätt mängd färg och täckning och resultatet är en jämn och felfri yta.

Jag har fått möjlighet att prova en flaska och tänkte skriva lite om den här efter att ha använt den en vecka.

Först och främst så tycker jag att förpackningen är väldigt praktisk. Den klämvänliga plastflaskan med den smala pipen gör det lätt att få ut lagom mängd. Jag har tyvärr fått en något för ljus färg (shade 02), trots att jag är mitt blekaste jag just nu. Men jag löste det genom att swischa på lite solpuder. Solpudret gör även att resultatet blir matt, men man får vara försiktig så man inte tar för mycket. Puder är nog att rekommendera för denna kräm mattar inte ner såsom många foundations gör (det är ju inte en foundation). Jag brydde mig inte om att lägga någon dagkräm under, utan bara ett fuktserum (Olay Regenerist). Jag ville ju veta om fukten räckte till. Jag kan tänka mig att den är perfekt sommartid utan dagkräm och serum för då har man ju inte lika torr hud, men vintertid behöver iallafall jag något mer för annars blir jag för torr.
Jag ger den här krämen ett stort plus för att den har spf15, tror att de flesta foundations och dagkrämer har det nuförtiden, vilket är jättebra. Den känns bra på huden och jag tycker den jämnar ut fint. Jag kan möjligen tycka att de vore härligt om den doftade något, men såsom alla Cliniques foundations/ansiktskrämer är den doftfri, det är ju nästan deras signum eftersom det ska vara allergivänligt. Jag funderade länge på vilket betyg den skulle få, men det får faktiskt bli en medelstark fyra. Den har inte det där extra som krävs för att få högsta betyg, men den är väldigt bra! Priset i butik blir 260:- enligt pressutskicket. Jag skulle säga att det är ett helt ok pris.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad kul att du fått testa! Jag är grymt nyfiken på denna, den låter ju kanonbra!

Ninni sa...

Ja, den är jättefin!

Caroline sa...

Det är bra att den är doftfri osv, men ibland kan den doftfria doften kännas syntetisk typ. Hade en nattkräm från Clinique innan som var just sådan. Täcker den något? Jag är ute efter en som inte är så täckande, men som ändå jämnar ut och denna verkar ju vara just DET!

Ninni sa...

Den är lite täckande, men inte mycket.