söndag 31 januari 2010

Blivande statist?Idag har jag och min familj varit på en uttagning till statister för en svensk film som ska spelas in delvis här i Göteborg under året. Filmen utspelar sig på 40-talet, så jag tog på mig en klänning som är lite tidstypisk och gjorde en mycket enkel makeup med svart eyeliner. Detta använde jag till ögonen:
-Clinique line smoothing concealer i färgen 02 light under ögonen
-MAC Paintpot Bare Study som skugga över hela locket
-Sephora eyebrow palette till brynen
-MAD gel-eyeliner Magnetism
-Oriflame wonderlash mascara
Usch, vad det var svårt att få till en bra bild, fick dra med mig sambon (med bar överkropp, brrr) ut på balkongen så han fick ta bilden. Tycker inte alls att det såg ut som i badrumsspegeln. Hur gör man för att ta en bra närbild på sina ögon? Kameran vi har är en Canon Ixus 75.

10 kommentarer:

Veronica sa...

Åh! Kul! Välkommen till bloggvärlden! :-) Spännande med att vara statist också. Och bilden blev bra- det är så himla svårt att ta kort på sig själv.

LipGloss Bitch sa...

Wohoo! Vad kul det ska bli att följa dig :)

Ninni sa...

Åh, vad gulliga ni är! Tycker det ser ut som om min näsa är tre mil lång! Ja, nu är jag igång! Tänk att jag vågade!

Sminkan sa...

Vad kul att du också börjat blogga!

Jag gör så att jag håller kameran en bit från anisktet och så beskär jag bilden i efterhand. Blir ofta bättre för man får inte problemen med vidvinkeln.

Emilie sa...

Jag har också väldiga problem med att ta kort på sminket :) Jag har en systemkamera men den blir lite för klumpig i mina händer, och ljuset utomhus nu är så grått och trist att alla bilder liksom tappar lystern. Visst går det att fixa mycket i photoshop, men inte allt :)

Kul att du börjat blogga förresten :)

Ninni sa...

Vilket bra tips, tackar! Då måste jag bara lära mig hur man beskär, jag har mycket att lära! :-) Photoshop nästa alltså!

Kerstin sa...

Vilken fin sminkning! Jag blev nyfiken på brynpaletten, berätta gärna mer om den =)

Ninni sa...

Kerstin: Den är jättegammal, men ganska bra. Innehåller två olika nyanser av brynskugga och ett vax. Jag använder mest den mörka skuggan, ska jag vara ärlig så är H&M's brynskugga precis lika bra. Däremot har jag en annan brynprodukt som jag kommer att visa upp enderadagen så håll utkik!

Sminkan sa...

Inte behöver du lära dig PhotoShop. Det kan inte jag. Jag redigerar och beskär i gratisprogrammet Picasa som är superenkelt. Otroligt översiktligt och enkelt att förstå och med tillräckligt många funktioner för att räcka för mig.

Ninni sa...

Picasa... oj, har aldrig hört talas om. Fniss, jag måste läsa på lite här förstår jag.