lördag 5 april 2014

Memebox Superbox #4 by Etude House

Före den sista mars kunde man fortfarande beställa Memeboxarna från Korea. Nu är det dessvärre inte möjligt längre. Vad jag förstår så har de lite logistikproblem och behöver komma tillrätta med dem. Jag gissar att de helt enkelt vuxit för fort och inte hinner med att leverera till hela världen. Jag hoppas de ordnar det så att vi i Sverige kan beställa snart igen. Kunde de inte undantagit USA istället, amerikanarna har ju så mycket annat kul som inte vi har!
Jag passade iallafall på att beställa två boxar innan stoppet. Häromdagen kom den ena boxen. Det var Superbox #4 med endast produkter från Etude House. Jag tänkte visa er vad som låg i lådan. Jag tror att alla boxarna hade samma innehåll fast kanske lite olika nyanser vad gäller smink, men är inte säker. 
Det första jag möttes av var ovan produkt. Det är en hårinpackning med bl a jojobaolja. Vad jag förstår så innehåller det som finns under ettan en kräm som ska masseras in i handdukstorrt hår. Nummer två innehåller en plasthätta som man ska täcka håret med i 10-15 minuter innan man sköljer. Jag återkommer i ämnet.

Sminkprodukter medföljde. En ögonskugga i orange-aktig nyans med guldskimmer. Jag tycker en ser fin ut i dosan, men jag gillar inte orange på mina ögonlock något vidare så antingen byter jag bort den eller så kanske jag säljer den i en bloppis. Såg på produktlappen att dessa kom i flera nyanser så det var ju typisk att just jag skulle få en orange. Låter förseglingen sitta kvar på dosan.

Det fanns även en highlighter. Även om den ser fin ut så betvivlar jag att den kommer att bli använd av mig så även denna kan jag tänka mig att bli av med.

Läppglanset som nog är lite som ett stain/tint tänker jag iaf ge en chans även om jag kanske hade valt en annan nyans än röd.

Ovan produkt förbryllade mig först. Men vad jag förstår så är det en dagkräm som ska få oss att se ut som 20 år igen. Kan ju vara bra för mig som snart är 44 år gammal.
Anledningen till min "förbryllning" var att den kommer i en puderdosa, därför trodde jag först att det var en krämfoundation i fast form. Men se, det var det inte, se nedan!
Den är alltså vit till färgen och krämig. Etude House skickar med två pudervippor och en spatel för hygienens skull. Den här kommer jag självklart att prova och jag återkommer med mina åsikter. Lite spännande faktiskt!
Ett nagellack vid namn Play i rosa nyans med glitter. Öppnade locket och konstaterade att det har en bred pensel. Jag har sett att flera koreanska märken har liknande lack i pastellfärger och pastell kommer stort nu till våren. Jag har haft ett nästan likadant lack från Deborah Lippmann som jag skrev om här. Dock kan jag känna att jag min "mogna" 44-åriga sida tar över lite här så jag är inte så sugen på detta. De här lacken brukar i folkmun kallas för enhörnings-spya som kuriosa. 
Den sista produkten är en kräm som ska göra porerna mindre synliga. Nån som tycker den är lik Benefits Pores no more? Jo, jag tror att de hämtat inspirationen därifrån. Eller hann Etude House före tro? Inte vet jag. Jag har en liten tub av Benefits variant också så jag tänker nog ställa dem i en duell mot varandra. Kan ju vara kul även om jag inte tror att detta blir en produkt jag kommer att använda varje dag.

Totalintrycket av denna boxen var att det var några fina produkter och några som inte passar mig. Etude House har kul grejor, men vissa är lite väl gulligulliga för min smak. Är ni sugna på några av produkterna så finns de säkerligen på eBay eller hos W2Beauty. Tror att jag kommer att sälja både skuggan, highlightern och nagellacket i den bloppis som jag fått önskemål om att hålla i vår, men är ni supersugna nu så får ni gärna ge mig ett bud (maila det i så fall till ninni_70@hotmail.com). Jag är inte omöjlig.

4 kommentarer:

Minerva sa...

Vilka spännande grejer, ska bli jättekul att läsa dina recensioner!

Lotta L sa...

Visst är det synd att en sådan trevlig grej försvinner! Vi får hålla tummarna att det kommer tillbaka. Krämen ser spännande ut!

Lackert sa...

Lacket ser jätte sött ut :) även highlightern ser fin ut

Ninni sa...

Jag kommer att fixa en bloppis där både lacket och highlightern är med. :-)