onsdag 16 november 2016

Estée Lauder - The Makeup Artist Collection

Här kommer ett långt inlägg, ni kan alltid skumma om ni tycker det är för mycket text. 
Nu är tiden här för alla julkit. De flesta märken har någon form av specialutgåvor under november och december. Det jag fastnade för i år, förutom Skin Citys julkalender,  är Estée Lauders The Makeup Artist Collection.

Det började med att jag såg en bild som en tjej hade lagt upp på Facebook, då var jag fast! Sen dök kitet upp i ett mail från Eleven. Mailet hade kommit till min inbox vid 17-tiden en eftermiddag. När jag upptäckte det och gick in på websidan vid 20-tiden så var produkten slutsåld redan.  Jag googlade på den bara för att upptäcka att den hade funnits hos Lookfantastic också men även där var den slut. Surt! Vad jag förstår så ska den möjligen komma in på Kicks kring den 17 november, dvs imorgon, men de kunde inte säga säkert (jag mailade och frågade). Om ni vill ha den så är mitt tips därför att hänga på låset! Jag hade turen att hitta mitt kit när jag var i Kiel i helgen, de hade några stycken kvar på Karstadt och jag slet genast åt mig en låda för jag blev så glad!
Nu ska vi titta efter vad som fanns i den stora papplådan. Man får en rejäl väska á la attachéväska i en hård variant att ha sina grejor i. Inte nån snygg väska i min smak, men kan ju alltid vara bra att ha grejor i. Den är ungefär i A4-storlek. Den har ett litet fack på utsidan som ni ser.
Inuti finns godsakerna:

  • Två läppstift som heter Pure Color Envy i nyanserna 160 Discreet (nude) och 340 Envious (rött). Dessa kostar i normala fall 320:-/st och nyanserna finns i Estée Lauders fasta sortiment . Stiften är i fullstorlek här, men har en lite annan hylsa än de man köper i butik. 
  • Ett läppglans som också heter Pure Color Envy i nyansen Reckless Bloom fullstorlek normal hylsa, kostar i butik 275:-, mycket användbar och neutral nyans.
  • Sumptuous Extreme Mascara i Extreme Black,  fullstorlek, kostar i vanliga fall 355:-, detta är en av mina favoritmascaror, den är helt suverän, men är lite för dyr i mitt tycke om man köper till fullpris.
  • Advanced Night Repair 30 ml. Detta är nog en av Estée Lauders mest sålda produkter, det är ett serum som jobbar mot åldrande och mycket mer. En sån här flaska i samma storlek kostar i butik 725:-. Jag har testat detta serum tidigare och gillar det skarpt. Gillar även att serumet kommer i droppflaska.
  • Gentle Eye Makeup remover 100 ml. Fullstorlek, denna kostar 250:- i butik. Inte testat denna tidigare, men älskar Estée Lauders ansiktsvatten så hoppas på mirakel här givetvis. 
  • Revitalizing Supreme+ ansiktskräm. Jag är lite osäker på vilken denna är, det finns bara en som inte heter + på slutet på Kicks hemsida. Burken som följer med i kitet är på 7 ml, inte så stor, men bra om man ska resa bort en helg. Den krämen som inte heter + på slutet finns på Kicks hemsida där den kostar 610:- för en burk om 30 ml, vilket borde innebära att denna är "värd" ca 140:- jämfört med butikspris. 
  • Sen följer det även med en superfin palett med 16 ögonskuggor, en highlighter, ett rouge och en bronzer. Den här paletten har jag inte sett i det ordinarie sortimentet. Den har precis de nyanser jag vill ha i en varje-dag-palett och jag ser verkligen fram emot att testa den ordentligt.  
Om man bortser från paletten och väskan som troligen inte finns i det ordinarie sortimentet så är värdet på övriga produkter 2385:- Värde är ju lite fånigt egentligen eftersom många köper märkets produkter när det är GWP (gift with purchase), men jag tycker att sakerna i kitet är otroligt bra och användbara. Jag kommer nog att använda allt utom möjligen det röda läppstiftet. Jag gav 95 Euro för mitt kit vilket jag tycker är ett jättebra pris, jag älskar Estée Lauders produkter och har nog aldrig blivit besviken på kvaliteten, de har helt enkelt suveräna produkter.
Här ser ni paletten, läppglanset har en plats inuti. Jag hade kanske hellre velat att paletten inte hade haft plats för läppglanset då ett läppglans ju har betydligt kortare livslängd än skuggor och rouge mm. Ser ingen riktig anledning till detta.
Jag har inte hunnit swatcha skuggorna ännu, vill ni att jag gör det så får ni gärna kommentera. Fyra av de sexton skuggorna ser ut att ha skimmer och resterande tolv ser ut att vara matta.

Det enda som stör mig lite med paletten är att den är tillverkad i Kina, tror inte Estée Lauder har sin ordinarie tillverkning där. Hoppas inte det medför att kvaliteten är sämre än på märkets andra skuiggor. Kineserna har ju krav på att smink och hudvård som säljs inom Kina är testat på djur, vilket är förkastligt givetvis. Dock har de inte krav på att sånt som ska exporteras ska djurtestas så jag hoppas inte det skett här. Men det kan jag inte garantera på något sätt. Ser att läppstiften i kitet är tillverkade i Belgien så det verkar variera mellan de olika produkterna. Hur känner ni inför sånt? Här i Sverige är det ju förbjudet att testa smink på djur numera.
Kvinnan på Karstadt lade ned prover på två olika varianter av doften Modern Muse i min påse samt ett litet prov på ansiktsmasken Night Wear Plus, det är en 3-minuters mask som ska vara rengörande. Kan vara kul att prova.

Blir ni sugna på detta kit? Gillar ni Estée Lauder? Håll i så fall ögonen öppna för det kan ju hända att ni hinner haffa ett exemplar på Kicks. Misstänker att Åhléns kanske också får in dessa. Jag vet att bl a Elisabeth Arden har ett liknande julkit. Jag köpte ett sådant härom året, men jag blev faktiskt lite besviken på kvaliteten på en del av produkterna i det kitet. Märkligt eftersom Elisabeth Arden brukar ha bra grejor annars.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Det ser ut att vare denna:
http://www.ahlens.se/Skonhet/makeup/presentaskar-set-15264/estee-lauder-anglo-blockbuster-89159015/

som finns i lager på webben
Nessy

kerstin sa...

Så härligt att lägga vantarna på den lådan! Helt perfekta färger till dig ju!