måndag 20 januari 2014

Mer från Coastalscents...

Igår visade jag en massa produkter som jag köpte på rean hos Coastalscents. Men jag köpte ju fler
produkter än så! Det som intresserade mig allra mest var ju deras tomma skuggpaletter och de fina skuggor man kan fylla dem med för att bygga egna paletter.
Jag slog till på nio olika skuggor. Det fanns hur många nyanser som helst att välja på så det var inte lätt, jag hade lätt kunnat köpa fler. Skuggorna kom fint packade i en tyllpåse. De skuggor jag köpte heter (uppifrån vänster):

  1. Dark chocolate
  2. Chocolate berry (jo den är rätt lik den förra, men båda är superfina)
  3. Mai Tai
  4. Gunmetal (har flera andra skuggor från andra märken som heter så)
  5. Flesh tone
  6. Aluminium Taupe
  7. Regalia Purple (konstigt nog står det bara S14 på den, men min order säger namnet)
  8. Rain storm
  9. Tea rose pink

Och så utan förpackning i samma ordning. Skuggorna kommer, som ni kan se, i små plastförpackningar där metallpannan sitter löst så att man kan lyfta ut dem. Men man kan såklart ha kvar dem i de genomskinliga plastförpackningarna så man behöver egentligen ingen palett. De här skuggorna var verkligen superbilliga, jag gav ungefär 8:-/st exklusive frakt. Älskar nyanserna jag valde, precis mina färger! Är det någon av skuggorna som ni gillar extra mycket?


Swatcherna är samma ordning som de andra bilderna ovan. De blev lite suddiga, men ni ser nog rätt bra. Jag tycker att pigmenteringen på samtliga verkar toppenbra och de känns mjuka och fina, men jag får såklart återkomma i ämnet när jag testat dem ordentligt.
Jag köpte även två olika concealers i krämform som också kommer i likadana förpackningar. Dock ska jag inte förvara dem i samma palett som skuggorna för jag avskyr att få puderskuggor i krämprodukter, det blir så slabbigt. Kanske att jag köper två till och gör en egen concealerpalett senare eller så får de stanna i plastförpackningarna.
Nyanserna här heter No 3 som är den mörkare och No 1 som således är den ljusare. De här två är inplastade och jag tänker vänta med att bryta förpackningen så därför har jag inte swatchat dem, men det kommer sen när jag bestämmer mig för att börja använda dem. Dessa concealers kostade lika mycket som skuggorna, dvs ca 8:-/st. Helt otroligt!
Som ni förstår så är samtliga ovan produkter alltså designade för att man ska skapa sina egna paletter. Coastalscents har fyra olika varianter av dessa. Dels för endast en singelskugga, kvartettpalett (som den jag köpte), 12-skuggors-palett samt 28-skuggorspalett. Jag betalade ca 17:- för den tomma kvartettpaletten och då är det som ni ser både spegel och en liten dubbeländad pensel i den.
Jag kanske köper en större palett senare för förvaring, men min avsikt är att jag ska ha bara de skuggor jag använder mest i paletten och byta vartefter jag ändrar mig. Min erfarenhet är nämligen att jag sällan använder de stora paletter jag har bara för att de inte får plats i min sminkbox som jag har i badrummet. Till vardags orkar jag sällan rota fram de stora paletterna. Jag hoppas verkligen att man lätt kan ta ut och byta skuggorna i paletten så att de inte sitter fast där när man petat ned dem... har inte testat ännu. Men visst är det smart att kunna välja vilka skuggor man vill ha? Det är ju nästan annars alltid nån eller några skuggor i en palett som aldrig används.
På köpet fick jag världens minsta kvartettskuggpalett, har ni nånsin sett en så liten söt förut? Perfekt för resebruk.

Om ni tecknar upp er hos Coastalscents så får ni deras nyhetsbrev, de har säkert rea fler gånger, men även ordinariepriserna är ju löjligt låga. Om det visar sig att kvaliteten var bra på sakerna jag köpte så var det definitivt inte sista gången jag handlade i den webshoppen, de har massa kul saker så gå in och ta en titt vetja! De verkar ständigt ha lite erbjudanden på gång. Rougepaletterna ser helt ljuvliga ut... mmm!

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Så fina skuggor! Och vilka priser! Alla skuggorna är fina, svårt bara säga en eller två. 1,3,7,8 om jag ska ta de fyra jag gillar mest!
Man borde kanske kika in på sidan en dag, eller inte...
Risken är väl att man handlar för mycket eftersom det är så billigt! Är det en säker o bra sida att handla från?

Ninni sa...

Japp, den är säker, har funnits länge. De har paletter på erbjudande just nu så kolla in!