torsdag 16 januari 2014

Recension - Michael Todd Skin defender Aha creme facial cleanser

Igår kunde ni läsa om den ansiktskräm från Michael Todd som jag använt ett tag. Idag tänkte jag berätta för er om den rengöring jag testat som kommer från samma märke.

Såhär beskrivs Skin defender Aha creme facial cleanser (fritt översatt från engelska):
Alpha Hydroxy Acid (kan rätt översättning vara alfahydroxidsyra?) suddar bort fina linjer, fläckar och missfärgning, Organiskt grönt te och extrakt från citron och apelsin skyddar mot stress. Den här produkten innehåller ingredienser som kan öka känsligheten mot sol så använd spf 15 eller högre. Använd ansiktsvatten efter denna rengöring. Innehåller 85% organiska ingredienser.

Min åsikt: Jag har använt den här rengöringen både på kvällen och morgonen. Den är som en tjock rengöringsmjölk som inte löddrar. Jag tycker inte den tar bort smink bra alls, den geggar mest runt sminket. Dessutom lämnar den en fet tråkig hinna. Det står visserligen att man ska använda ansiktsvatten efteråt, men det tycker jag inte att man ska behöva. Visst, det är bra att den inte torkar ut huden förstås. Det enda som jag faktiskt gillar med denna är doften. Till skillnad från ansiktskrämen som jag skrev om igår, så doftar denna supergott och svagt av citrus. Mycket angenäm doft!

Ninni ger betyget: 2/5 (det är enbart doften som gör att den inte får en 1:a i betyg)

Skin defender Aha creme facial cleanser hittar ni på Michael Todds hemsida där en pumpflaska på 210 ml kostar $22. Osäker på fraktkostnaden, men sidan levererar alltså till Sverige.

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Låter inte som en bra rengöring! Tror inte jag är så intresserad av märket så jag provar någonting. Men jag ser ändå med spänning fram emot resterande recensioner! Kan ju finnas nåt guldkorn...

Kerstin sa...

Oj, vilket bottennapp!

Ninni sa...

Ja, än så länge är det inga höjdare, men det finns undantag, det ska ni få se.