torsdag 27 oktober 2016

Gilda Cosmetic - Multimasking Purifying Hydrating Kit

I förra veckan var jag inbjuden på julmingel till Gilda Cosmetics. De ville presentera nyheter. Dock så fick jag feber då så jag kunde inte komma, så typiskt! Ett par dagar senare kom det här kitet hem i min brevlåda så jag fick ändå vara med och prova. 
Multimasking är väldigt inne just nu, ett ansikte kan ju ha olika hudtyp på olika ställen. De flesta av oss har en fetare hudtyp i t-zonen och är känsligare och torrare på t ex kinderna. Det har Gilda Cosmetics tagit fasta på när de skapade sitt Multimaskin Purifying Hydrating Kit.

Kitet innehåller två tuber á 50 ml och kostar ca 499:-. Båda maskerna finns att köpa separat också. Gilda Cosmetic rekommenderar att man använder produkterna 2-3 gånger i veckan.

Den ena tuben innehåller en lermask som heter Deep Clean Clay Mask, den förbättrar oren hud och lugnar. Den innehåller kaolin som absorberar onödigt fett. Masken innehåller även ricinolja som har en renande inverkan utan att torka ut huden.

Den andra tuben är en fuktmask som heter Hydra Performance Mask, den är näringsrik och ska ge en klarare hudton, öka hudens fukthalt och ge spänst, energi och lyster. Masken innehåller apelsinskal, vitamin E samt B-vitaminkomplex.
Jag har testat dessa och jag tycker det är ett spännande koncept. Jag kände att det pirrade i huden lite här och där, vilket brukar betyda verksamma ingredienser. Jag blev dock inte röd utan min hud kändes jättefin efteråt.
Min son damp in i badrummet när jag testade så han fick fota mig, det blev lite suddigt men ni ser att lermasken är något mer täckande än fuktmasken. Jag lät maskerna sitta i tio minuter enligt instruktionen innan jag sköljde. Ett tips är att använda en tvättlapp av frotté eller papperstvättlapp av en billig sort när man tvättar av. De billiga papperstvättlapparna är nämligen lite skrovliga vilket gör det lätt att få bort mask. De dyrare är ofta släta och mjuka, vilket i detta sammanhang inte är så bra.

Inga kommentarer: