söndag 29 januari 2017

Sephora Favorites - Give Me Some Lip och mexikansk shopping i allmänhet

Jag tänkte berätta lite för er om shoppingen i Playa del Carmen och Cancun då jag ju var i Mexiko över jul och nyår. Vi började i Cancun och där besökte vi ett stort shoppingcenter som heter Plaza Las Américas. Där fanns massor av butiker, jag köpte dock inget smink där då det inte var så mycket som tilltalade mig. Jag köpte nån tröja och ett par ballerinaskor till våren. De flesta varuhusmärken som Clinique och Estée Lauder och sådan fanns representerade på ett varuhus som heter Liverpool som är lite som Åhléns. Jag har för mig att de hade MAC också, fast jag är inte någon större MAC-tjej. Det fanns dock många klädbutiker och ett märke som jag fick nostalgikänslor av var Hang Ten, som var mycket populärt på 80-talet när jag var tonåring. Det är ett surfmärke, ungefär som Billabong fast lite billigare. Hang Ten har flera butiker på Yukatanhalvön, även i Playa del Carmen. Sambon shoppade på Tommy Hilfigher och så fick han och tonåringarna en del t-shirts från Hang Ten. Själv köpte jag en topp och två par solglasögon där. 

Sen har vi Playa del Carmen, där finns en superlång shoppinggata som går ett kvarter ovanför stranden hela vägen. Där finns massor, det är en kommers utan dess like! På skönhetsfronten finns MAC, Bath & Bodyworks, Bellapierre och Sephora. På klädfronten finns bl a Forever 21, Old Navy, Lacoste, H&M, Levi's, Stradivarius, Michael Kors (jo, jag shoppade där,nån som vill se?)  och massa mer. Det känns väldigt amerikanskt. Priserna är ungefär som hemma fast kanske något lägre... precis när vi åkte hem från Mexiko så sjönk peson i värde, typiskt! 

Jag köpte bara en enda grej i sminkväg i Playa del Carmen och det var denna: 
Sephora ger varje år ut olika kit för att man ska få prova olika märken.  Jag hoppas dessa kit kommer till svenska Sephora för de är himla kul, jag har köpt något sådant i NY tidigare. Det fanns även hudvårdskit och lite annat, men många av produkterna i dessa hade jag redan provat och de var rätt dyra.
Mitt läpp-kit innehåller följande:

  • Too Faced Melted i nyansen Chihuahua, inte testat dessa förut, fin färg!
  • Kat von D Everlasting Liquid lipstick i nyansen Lolita, en sån nyans som jag sett på webben massa gånger tidigare. Kanske något för brunröd för mig. 
  • Stila All Day Liquid lipstick i nyansen Beso, mörkt vampigt rött.
  • Nudestix lip+cheek pencil i nyansen Whisper. Inte testat tidigare och ska bli kul!
  • Bareminerals Marvelous Moxie lipstick i Break Away, har ett liknande sedan tidigare och gillar mycket.  

Alla produkter utom en är minisar. Den som är fullstorlek är Nudestix. Jag fick ge 630 pesos för mitt kit och det var ungefär 300:-. Inte så billigt. Överlag så tyckte jag priserna var höga så jag lät bli att shoppa något mer. De hade en del saker som inte finns i Sverige men inget mer jag hade suktat över. Det enda jag kanske ville ha var en highlighter från Becca, men den finns på Sephora i Sverige nu så det var onödigt då priserna ju inte var direkt lägre, därför lät jag bli.

Jag pratade med en mexikansk MUA i butiken och han berättade att han skulle till Falun och plugga snart. Falun av alla ställen! Han berättade även att de inte har Too Faced på mexikanska Sephora, så den tuben i mitt kit var ett undantag. Däremot hade de t ex hudvård från Boscia, kanske skulle köpt något därifrån? De var så dyra bara och jag visste inte vad som är bra från det märket... blev nog lite förvirrad. Kunde ju googlat och gått tillbaka dagen efter?
Säg gärna till om det är någon av produkterna ovan som ni vill att jag visar närmare. Jag har så många nya lippiesar just nu att jag är alldeles förvirrad...

2 kommentarer:

Minerva sa...

Jaa, vi vill väl se allt...!

Ninni sa...

Haha, jag ska se om jag kan fixa lite swatchar när jag har ljus. :-) Kram!