tisdag 16 maj 2017

Pixi + Caroline Hirons - Double Cleanse

Den här produkten måste vara en av de mest hajpade rengöringarna på marknaden just nu. Pixi har här gått ihop med hudvårdsgurun Caroline Hirons och skapat en så kallad double-cleanse-produkt som heter just Double Cleanse. Många har skrivit om denna.  

Caroline Hirons är känd för sina youtube-videos där hon pratar om dyra hudvårdsprodukter. En del älskar henne och andra tycker att hon bara pratar om produkter som är överprisade. Det är nog inte många som skulle ha råd att följa alla hennes råd så man får nog sålla en del. Men hon är rätt rolig och charmig att lyssna på tycker jag. Dessutom är hon lite äldre och de flesta på youtube är ganska mycket yngre än vad jag är.  
Till produkten då. Jag köpte min burk i Pixibutiken som ligger i London bakom Libertys, jag gav 24 pund för den, vilket är ca 275:-. I Sverige kostar den 379:- hos Eleven (den finns säkert i fler shoppar som säljer märket).
Burken är rätt otymplig i handen och funkar absolut inte i duschen. den är uppdelad i två produkter precis som namnet antyder.
Till vänster ser ni en fast rengöringsolja med bl a e-vitamin och kameliaolja, den är rätt hård i konsistensen. Den använder man först på torr hud. Sen använder man en fuktad tvättlapp av något slag för att avlägsna. Efter det så applicerar man innehållet i den högra sidan som är mer som en rengöringskräm som inte känns fet, den är mer lös i konsistensen. Den ska då ta bort resten av sminket och smutsen. 

Vad tycker jag då? 
Alltså den här passar inte mina rutiner. Alls. För det första så tar jag aldrig av mig linserna innan jag tvättar ansiktet - utan efter, detta för att inte få mascarasmulor och annat på dem. Rengöringsoljan lämnar en fet hinna över linserna hur jag än blundar, möjligen ska man inte använda den till ögonen. Men jag kör alltid allt i ett och tar sedan bort ögonsmink som blir kvar med lite Bioderma. 

För det andra så är jag kvällduschare och denna funkar inte alls i duschen. Det är ju där jag tar bort mitt smink. Dels pga att man ska applicera på torr hud (hinner frysa ihjäl innan jag är klar med första proceduren som ska vara på torr hud. Dessutom är burken otymplig och man får lätt vatten i den. 

En annan sak jag tycker är att den är på tok för dyr för vad man får. Att ta hela 379:- för den här är rena rånet tycker jag och varför kostar den hundra kronor mer i Sverige än i England? Burken innehåller 50+50 ml så totalt bara en deciliter. Jag lägger mycket hellre pengarna på en kräm eller ett serum som ska stanna på huden än en rengöring. Den torkar inte ut nämnvärt dock och tar bort sminket rätt så bra dock, men det gör många andra produkter också. 

Detta är bara mina åsikter.... andra personer verkar gilla denna skarpt. Så läs fler recensioner innan du bestämmer dig och fundera på hur dina rutiner ser ut. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den verkar inget vidare, dum förpackning /C

Ninni sa...

Ja, kladdig...

Lotta L sa...

Hej! Vet inte om du kikar in här, men jag hoppas iallafall att allt är bra!
Kram

Anonym sa...

Thank you very much, invite you to visit your website

BỘ CHĂN GA GỐI SÔNG HỒNG C15 031 GA PHỦ