tisdag 13 december 2011

Recension - CCS Heel balm

När jag kom hem från fyra veckors Spanienvistelse i augusti så var mina fötter hemska. Trista sprickor runt hälarna och stramande hud runt hela fötterna efter allt badande och barfotaspring på klinkers och stranden. Jag började smörja in fötterna och använde bl a Weledas fotkräm som jag gillade mycket, men jag hade bara en pytteligen tub så den tog slut fort. Jag fick sen tips om den här krämen som är extra fet och avsedd för just spruckna hälar. Köpte mig en tub och det har jag inte ångrat en sekund.

Jag smörjer in fötterna och främst hälarna efter duschen varje kväll och sätter på ett par strumpor fram till läggdags. Nu har jag inte en enda spricka och mina hälar är så himla mjuka och fina. Jag gör inga fotbad, utan brukar ta ett par tag med filen när jag långduschar istället. Jädrar vad den är bra den här krämen och inte är den dyr heller, tror jag gav 59:- för min tub på apoteket. Den är dryg också, en liten klick räcker långt. Doften är precis som Helosan-salva.

Kuriosa: När jag var i tonåren så jobbade min pappa på det företag som hade agenturen för Helosan så vi hade alltid den krämen hemma.

Ninni ger betyget: en klockren 5:a, det finns ingen anledning att ha hälsprickor längre alls! Spring och köp!

5 kommentarer:

Lotta sa...

Hade gärna köpt den men har för mig att den innehåller urea (urinämne från djur) så det blir inget köp.
Ska istället testa Loccitane´s fotkräm som jag har en liten tub av.
Förresten, vad tycker du om Clarins handkräm? :) Själv älskar jag den och väntar på att en gåva från Feelunique ska innehålla den. Ska då beställa en fullstorlek. Bra att ha en stor hemma och en liten 50 ml i väskan. :)

Shamrock sa...

Fötterna har jag en förmåga att glömma nu på vintern...

Ninni sa...

Lotta, jag brukar älska L'Occitane, men just deras fotkräm doftar väldigt mycket lavendel och det är jag inte så förtjust i. Clarins handkräm gillar jag! Har den på skrivbordet på jobbet just nu och även min kollega som sitter brevid lånar den.
Shamrock, lätt att glömma dem på vintern. Jag får mest sprickor på sommaren när jag är i Spanien så det kändes som om det var dags att ta hand om fötterna när jag kom hem.

Kerstin sa...

Den är verkligen inte dum! Jag har dock varit på tog för dålig på att använda min på sistone...

Ninni sa...

Fast man behöver nog bara använda den vid behov egentligen...