fredag 8 januari 2016

Två fina rengöringar för vintern

Nu är vintern igång på allvar och temperaturen har sjunkit en bra bit under nollan. Det innebär torr luft och därmed även torrare hy. Jag är ju 45 år och min hud har blivit torrare med åren. Därför har jag lite svårt att använda löddrande rengöringar vintertid även om jag älskar dem under sommaren. Jag vet att skönhetsjournalisten Linnea Öst avråder från löddrande produkter i ansiktet, men man känner sig ju så himla ren och fräsch av dem och sommartid svettas jag en del samt har fetare hy. Idag tänkte jag visa er de två icke-löddrande rengöringar som jag använder just nu:


  • Elemis Tri-Enzyme Resurfacing Facial Wash, denna rengöring är krämig och lite halkig samt doftar gott och milt. Den ska jämna ut huden och ta bort döda hudceller för en piggare look. Den ger fukt och ändrar inte ph-värdet i huden. Innehåller tre olika enzymer som är katalysatorer som sätter igång en cellreaktion som uppmuntrar nedbrytandet av döda hudceller och främjar cellförnyelse. Innehåller även babassuolja från Brasilien för mjukare hy.

    Jag älskar denna, den tar bort sminket helt okej och svider inte i ögonen, har jag mycket ögonsmink så kompletterar jag med Biodermas remover. Även om jag alltid smörjer in huden efter rengöring så känns det att denna inte torkar ut alls såsom löddrande rengöringar gör. En annan bra grej är att den finns i två storlekar, en mindre flaska om 50 ml (99:-) och en större om 200 ml (429:-). Det gör att man kan prova den innan man lägger ut den smärre lilla förmögenhet som den större flaskan kostar. Den större har märkligt nog ett högre milliliterpris men då får man en pump på flaskan.  Minns inte riktigt när jag fick min flaska, men kan ha varit på Daisy Beauty Expo förra året.
  • Cicamed Cleanser Antioxidant, denna ekologiska rengöring är mild och det står att den löddrar, vilket jag inte riktigt tycker att den gör faktiskt, möjligen pyttelite. Den innehåller mjölksyra för ett sunt ph-värde vilket även gör att huden skyddas mot bakterier. Aloe vera och trollhassel återfuktar och lugnar. Innehåller olja från blodapelsin som ska vara vitaliserande (antar att det är c-vitaminen i den för det vet jag är uppiggande).

    Den här rengöringen är helt underbar att använda. Doften är ljuvlig, den doftar milt av apelsin. Konsistensen är lite åt det oljiga hållet utan att vara fet på något sätt. Sminket försvinner i ett nafs och jag tycker inte den svider i ögonen. Jag har lite fler produkter från Cicamed hemma och det är jag glad för då jag fick mersmak för detta märke efter att ha provat denna. Praktisk förpackning med pump har den också. 289:- kostar en flaska om 150 ml och jag tror jag fick denna på Hud& Hårmässan om jag minns rätt. 


Jag har ju som sagt fått båda dessa rengöringar, men jag skulle aldrig låta det påverka mitt omdöme, åsikterna i min blogg är alltid mina egna. Men det känns självklart, eller hur?

Inga kommentarer: