torsdag 19 maj 2016

Clinique - Chubby in the nude

Har ni sett att Clinique har lanserat en foundation i stickform? Denna heter Chubby in the nude och kommer, vad jag förstår, i fem nyanser. Stiftet är oljefritt och har medeltäckning. Kostar 275:- i svenska butiker. Storleken är densamma som Cliniques Chubby-rouge och highlighter.
Jag fick i ett pressutskick hem nyansen Normous Neutral (verkar heta Neutral i Cliniques webshop). Nyansen passar mig jättebra nu när jag varken är blek eller solbränd utan någonstans däremellan.
Det finns både för- och nackdelar med det här stiftet. Fördelen är att det är en otroligt lättapplicerad foundation, perfekt om man är stressad på morgonen. Bara att rita där man vill ha den och tona ut med fingrarna eller en svamp. Jag har gjort så att jag låtit min dagkräm nästan sjunka in helt och sedan applicerat. Det gör att jag har kvar en liten smula "glid" från krämen vilket gör att foundationen går urlätt att tona ut med fingrarna. En annan fördel är att det inte blir något spill då du inte häller ut foundation på handryggen som du troligen gör med en flytande foundation. Nästan helt kladdfritt alltså. Jag får ett mycket naturligt och fint resultat utan att anstränga mig nämnvärt.

Vad är nackdelen då? Jo, framåt lunchtid så blir jag väldigt blank i ansiktet trots att jag fixerat produkten med puder på morgonen, så jag får bättra på med puderdosan. Den problemet brukar jag sällan ha. Därför passar den här produkten en person med torr hy bättre än för min hy som är mer åt det normala hållet med en liten smula fetare t-zon.

Jag hade velat ha detta stift lite mer åt det pudriga hållet, men det står i beskrivningen att det är en fuktgivande foundation så det stämmer ju. Jag ska testa med en primer tänkte jag, ska leta fram en sådan, brukar inte använda det till ansiktet annars.


1 kommentar:

Kerstin sa...

Vi verkar tycka ungefär lika än så länge :)