onsdag 12 juni 2013

Funderingar á la Ninni

Jag följer en hel del bloggar och skriver ju själv rätt så mycket i min egen blogg. Jag vet några av mina svagheter.

En sak är att jag skriver för långa inlägg textmässigt (som detta inlägg?). Jag älskar att skriva, men tröttnar själv om någon skriver för lång text om saker och ting. Då skummar jag bara texten. Jag tycker det är ok om mina läsare skummar också, så jag tänker fortsätta att skriva långa texter för det kliar i mina fingrar. Det är ju min blogg så jag får ju göra som jag vill. Vill ni läsa så gör ni det. Men jag vet om att jag har den svagheten.

En annan av mina svagheter är det tekniska, jag är inte bra på tekniken i det hela och tycker inte det är kul att lägga timmar på att prova mig fram, jag tappar lätt tålamodet (fråga min sambo...hihi). Det är skönhetsprodukterna som intresserar mig och inte tekniken. Jag skulle gärna gå en kurs avsedd för bloggare och där lära mig saker som att redigera bilder, jobba i Wordpress och göra headers och kollage etc av en proffsig lärare så att jag slapp sitta själv i timmar och chansa. För det kommer inte att hända att jag gör, det orsakar bara dåligt humör och svordomar från min sida. Nån som vill hålla en sån kurs för mig och säkert många andra? Folkuniversitetet?

Några saker som jag lagt märke till att andra ibland inte gör så bra är:

  • För långa videos. Jag älskar att titta på videos i olika bloggar. Det kan handla om favoritprodukter, tutorials och empties. Men om någon pratar för länge om samma produkt så tröttnar jag och stänger av. Helst ska en video inte vara längre än ca 6-7 minuter totalt i mitt tycke och man bör inte prata mer än kanske 20 sekunder om en och samma produkt.
  • Bloggförsäljningar och även Facebook-grupper där folk säljer saker. En produkt som kostat 200:- i butik vill jag inte betala 180:- för begagnad. Tycker nog inte att man kan ta mer än kanske 60% av priset för en flaska nagellack/parfym el dyl där man använt delar av innehållet. Inte ens om produkten är ny och oanvänd så vill jag betala 90% av priset när jag köper privat för då köper jag hellre en ny produkt i butik = lyxigare.  Dessutom får jag ju ofta bonus när jag handlar i butiker som Kicks och Åhléns och har även rabattkuponger här och där. Undantaget är ju såklart Tradera där högsta bud gäller, men jag brukar lägga 1:- i utropspris på nästan allt jag säljer, sen får köparna själva bestämma vad grejorna är värda. Ett tips är att kolla hur mycket de engelska webshopparna tar för samma produkt och lägga sig en rejäl bit under det priset. Vi kan alla googla nuförtiden. Sen finns det ju såklart produkter som är svåra att få tag i såsom tillfälliga kollektioner - där får sakerna ett högre värde.
  • För mörka bilder. Detta gäller speciellt ögonsminkningar, en del smink ser man knappt och vad är då vitsen med att lägga upp bilden på bloggen? Dagsljus är nästan en förutsättning om man inte är en väldigt duktig fotograf. En del bloggare lägger upp sminkning efter sminkning som nästan ser likadana ut och knappt syns. Då tröttnar jag på att läsa. Där har jag tyvärr själv ett och annat att lära mig, det erkänner jag villigt. 
Saker som jag bortser från när jag själv läser bloggar är t ex om någon annan inte gör så proffsiga saker tekniskt. Jag går mer på att personen i fråga har en passion för produkter som intresserar mig. Men såklart är det kul att läsa proffsiga bloggar som Fröken Rosa, Beleza m fl där bilderna är perfekta och allt är färgglatt och kul. Men hade inte innehållet i deras inlägg intresserat mig så hade jag slutat läsa ändå om ni förstår. Ytan är inte allt - iaf inte i längden.

Tycker ni som jag eller tycker ni att jag var elak nu? Tänker aldrig peka ut någon för jag är ju som sagt verkligen inte perfekt själv. Det finns alltid saker att lära.

6 kommentarer:

Linda sa...

Håller med dig, ffa på blog sales. Är ett lack swatchat så är det ju i princip "nytt" - men jag vill ju ändå inte betala nästan nypris - då kan jag lika gärna köpa det på nätet, och veta att det är oluftat ;-)

Honi sa...

Jag som ÄLSKAR långa videos, kan sitta i säkert 20 minuter och kika på vissas videos :-) Tror det är en smaksak, jag föredrar dom längre. Det känns som att man lär känna personen bättre och som att man har ett samtal även fast det är en helt okänd person!

Nina sa...

Jag gillar också långa videos. Kan sitta länge länge tex och kika på när någon swatchar Mac läppstift och samtidigt sitter jag och skriver, sparar ned det jag tycker är intressant. Haha :-) youtube nerd Big time.

Det jag saknar hos.vissa bloggar är mixen mellan egna tankar, pressutskick och recensioner. Jag tröttnar när man bara visar upp pressprover, det är tråkigt. Sminkningar är mer intressant och recensioner, i mitt tycke.

Jag gillar din stil och jag gillar att du inte bara pratar om vanliga märken utan skriver om franska apoteksmärken, ger tips osv. Mycket uppskattat.

Ninni sa...

Vad roligt att läsa vad ni tycker, bra att inte alla tycker likadant.

Linda sa...

Jag håller med dig, kan däremot kolla på en del långa videos har inte direkt något emot det. Och jag har massor att lära mig! En sådan kurs vore superkul ju:)

Tanci sa...

Håller med dig om allt ovan. Sen måste jag lägga till en sak som jag inte tål, och det är "reklam" på produkter hela tiden. Vi är säkert många som får samma info från pr byråer med bilder på nyheter och lite info om produkter. Då är det många bloggar som lägger upp infon för att "tipsa" sina läsare om nyheterna. Sånt tycker jag är jättetråkigt att läsa om för jag vill ju veta hur just den produkten är inte vad för nyheter ett företag har. Det får jag mer än väl när jag köper en tidning idag o så finns de 100 annonser inne :). Kanske den enda som tänker så men brukar bara scrolla när jag ser inforeklam kopierad raktav!