torsdag 23 januari 2014

Skönhetsshopping mm i Berlin?

I början av april ska jag åka till Berlin med jobbet, det är en ren nöjesresa då min avdelning vunnit ett pris och vi ska vara där i två nätter. Wihooo! Jag vet än så länge inte vilket hotell vi ska bo på eller hur mycket tid det kommer att finnas för shopping. Men jag är ändå lite nyfiken på om ni har några bra tips på shopping och restauranger som ligger centralt (ej för dyra restauranger för vi betalar maten själva och alla har kanske inte så mycket pengar). Jag var i Berlin för en herrans massa år sedan och då var det stora varuhuset KaDeWe som gällde för shopping, jag minns bl a deras enorma avdelning med korvar. Jag vet att tyskarna är bra på ekologisk skönhet samt att budgetmärkena Catrice och Essence finns där. Sen blir det nog en och annan öl också fast det inte är bra för vikten. Men vad mer? Hade vi varit i Munchen så hade ju såklart Hofbrauhaus varit på tapeten, kanske finns det liknande i Berlin? Oj, inser att detta inlägg blev lite rörigt... men vad tusan!

6 kommentarer:

Honi sa...

Douglas brukar ha bra skönhet, det är ungefär som Kicks. Dom har lite mer udda märken som NYX och Soap & Glory dock så det brukar vara intressant att kika på.

Ninni sa...

Just det, har besökt kedjan i både Spanien o i andra tyska städer. Min ena son heter Douglas, hihi.

Kerstin sa...

Hrm, jag var där för ngt år sedan, men jag fikc faktiskt inte riktigt till det med shoppingen... KaDeWe. COS finns i närheten. Också Douglas förstås, du måste ju ha med minst en påse därifrån hem :)

Ninni sa...

Ja, minst en... Fniss.

Unknown sa...

Åh, Berlin! Jag vill följa med! :-)

Douglas och KaDeWe i all ära, vill du fynda ska du gå till dm och/eller Müller. När du väl har fått veta var ni ska bo kan du använda respektive kedjas store locator: http://www.dm.de/de_homepage/268/filialfinder.html?view=asMarketfinder&address=berlin och http://www.mueller.de/filialwelt/filialfinder.html. Där hittar du märken som p2, Catrice, Essence osv. men även märken som vi har här, som Maybelline, L'Oréal etc. till "tyska priser" (du får väl hoppas på att euron sjunker lite till mars...). Andra roliga affärer är Flormar (http://www.flormar.com/Deutsch/satis_noktalarimiz.asp?ulkeid=79&ulkeadie=DEUTSCHLAND), Rossmann (http://www.rossmann.de/verbraucherportal/services/filialsuche.html)och Kiko (http://www.kikocosmetics.de/utils/store-locator.html?q=berlin&more=30#storesearch).

Vad gäller mat så finns ALLT i Berlin, från den allra billigaste kebaben till dyraste lyxkrogen. Ett poppis kebabställe är Mustafas, http://www.mustafas.de/. €2,90 för en kebab med kyckling och grönsaker, billigare om du endast vill ha grönsaker. "Tysk" kebab är annorlunda än kebab vi är vana i Sverige, måste provas!

Kika in på http://www.berlin.de/en/ för lite mer "turistinfo", det finns så himla mycket att se och göra!

Ninni sa...

Men jösses vad roliga tips! Tack snälla! Kom på att jag har ett lack från Flormar som jag köpte i Munchen en gång i tiden.