onsdag 5 november 2014

Recension: La Roche-Posay - Hydreane Legere

I slutet av sommaren så behövde jag en lite lättare ansiktskräm som inte var så fet. Jag tittade i mitt förråd och hittade den här tuben. Det är La Roche-Posays Hydreane Legere Moisturizing Cream for sensitive skin. Långt namn!

Tuben ser rätt så oansenlig ut, men jag är positivt överraskad av innehållet. Den vänder sig till normal/kombinerad hy. Doften är god och svag, krämen är inte mesigt tunn utan har en viss fyllighet och återfuktar min hud jättefint utan att göra den fet. Jag har använt denna som dagkräm och den behöver inte lång tid på sig för att sjunka in, vilket är perfekt på mornarna när man har bråttom och ska sminka sig. Det enda jag kan ha invändningar mot är att den är parfymerad - jag förstår inte riktigt varför man har parfym i en kräm för känslig hy, det är liksom fel forum. Mig gör det ju inget eftersom jag inte är känslig, men många får ju reaktioner av parfymer.

Tuben innehåller 40 ml och kostar överkomliga 137:- på t ex Apotea om ni vill köpa den på nätet. Den finns såklart även hos andra apotek runt om i landet.

Ninni ger betyget: 3,5 (avdrag för parfym då den är ämnad för känslig hy samt även för avsaknad av lyxkänsla. Bortser ni från det så är det en jättebra kräm till superpris).

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Tack för tipset! Jag vill visserligen ha spf, men ska lägga den här cremen på minnet.

Kerstin sa...

Låter inte dum alls!

Ninni sa...

Ja, den är verkligen bra till det låga priset!