tisdag 24 februari 2015

Yves Rocher Youthful Glow Foundation

På foundationfronten gäller just nu mycket tunna flytande produkter. Det har lanserats en hel del sådana på sistone av bl a Dior, Maybelline och Yves Rocher. Jag har testat Diors variant och nu även den här från Yves Rocher och jag tycker faktiskt att de är rätt lika även om Diors variant såklart har en lyxkänsla som är svår att uppnå hos ett budgetmärke. Dock så tycker jag att Yves Rocher lyckas fint med tanke på prisskillnaden. 
Såhär beskriver Yves Rocher sin foundation:
En exklusiv och ljusreflekterande foundation som ger din hud en jämn, täckande och naturlig finish. Den behagliga och återfuktande formulan innehåller pärlemor som är omsluten av rosvax. Unika ingredienser som ger ett sidenmatt och lyxigt slutresultat.

Såhär tycker jag:
Denna kommer i en snygg pumpflaska, när man pumpar ut innehållet är det lätt att pumpen blir kladdig för produkten är väldigt tunnflytande. Jag valde att applicerar med fingrarna, men det går såklart lika bra med en borste. Detta är ingen heltäckande foundation utan den är någonstans mellan medel till lätt täckning beroende på hur mycket man applicerar.

Min nyans heter Beige 200 och den passar mig perfekt, jag har själv köpt denna foundation så det är inget pressprov. Jag valde ut nyansen i butik och köpte den sedan via nätet pga att de hade bra erbjudande just då. Finishen jag får är inte glansig, men ej heller matt. Jag valde (efter att den nedre bilden togs) att pudra lite för hållbarhet. Framåt eftermiddagen tyckte jag att jag blev lite blank och vill man motverka det så är puder ett måste. Jag gillar denna skarpt!
Helt osminkad ovan, ni får bortse från att jag ser helt vindögd och ful ut och att jag behöver färga brynen, usch jag gillar inte att visa mig såhär, men annars ser ni ju inte skillnaden...
Med foundation, ni ser att hudtonen är fint utjämnad, jag ser inte alls lika flammig ut. Dock så behöver jag använda concealer under ögonen och kring näsvingarna för täckningen räcker inte för det. Men finishen är jättefin!

Ninni ger betyget: 4 (en väldigt prisvärd foundation som känns lyxig med tanke på sitt låga pris, men har en något begränsad hållbarhet under dagen)

Yves Rocher Youthful Glow Foundation hittar ni i Yves Rochers butiker runtom i landet samt i webshoppen. Den kostar 199:-/30 ml till normalpris men finns i skrivande stund för bara 149:- och Yves Rocher har sällan normalpris... Det finns åtta nyanser.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Ser superfin ut!

Ninni sa...

Ja och väldigt prisvärd som sagt!