onsdag 2 juni 2010

Fabriksdröm

Jag har alltid gillat att titta på när saker tillverkas. När de visade ett besök i godisfabrik på teve så tittade jag med stora ögon (tror det var ett barnprogram). Jag var tyckte t o m att det var kul att se inslaget om Gea's fabrik som tillverkar blodpudding när det gick på Aktuellt. Blodpuddingförsäljningen gick ju upp stort när lågkonjunkturen härjade som värst och man fick se när de packade produkterna. Jag har varit på flera bryggerier på studiebesök, både med skolan och med mitt förra jobb (jobbade på huvudkontoret till en butikskedja förut). En dröm är att få komma till någon av de stora sminkmärkenas fabriker och titta när de blandar cremer, tillverkar skuggor och läppstift. Läste idag i Lisens blogg att hon hade varit på studiebesök på CCS som bl a gör Odd Mollys hudvård och produkter som säljs på Apoteket såsom t ex märket Oliva. Åh, vad jag hade velat vara med! Är jag ensam om att gilla sånt?

4 kommentarer:

Emelie sa...

Nej du är inte ensam, jag älskar också sånt! Är väldigt förtjust i How it's made och skulle gärna vilja ha alla säsongerna på DVD haha. Men som tur är finns många avsnitt på Youtube.

Ninni sa...

Va! Nu verkar det som om jag har missat något! Måste genast söka på det. Tack för tipset!

Josephine (Makeupoista) sa...

Det är ju superkul! Förra året var vi på studiebesök på Hardfords fabrik här i Linköping. Hardford har ju bl.a. LdB så vi fick se hur det gick till, riktigt roligt och intressant! :D

Ninni sa...

Åh, då hade jag velat vara med!