torsdag 23 maj 2013

Sanotint - naturlig hårfärg

Nu gör de naturliga hårfärgerna entré, det här tycker jag är jättespännande eftersom jag numera har massor av grå strån att färga över. Jag vet att många hårfärger innehåller saker som inte alls är bra för vår miljö och vi spolar ju ut detta i vårt vatten. Sanotint är en hårfärg som är helt fri från ammoniak, parabener, formaldehyd, metaller och resorcinol (det senare vet jag faktiskt inte vad det är). Färgen baseras på naturliga växtextrakt, oljor och vitaminer och finns i hela 42 färger - bra där! De är naturliga till 98%. De är vårdande och ska ge minimalt slitage på håret, mycket intressant speciellt för oss som har långt hår som vi är rädda om.

Det finns två serier från Sanotint:
Sanotint classic: Permanenta färger som täcker grått hår, finns i 30 färger som kan blandas.

Sanotint Sensitive: Intensivtoning som tvättas ur på 20-25 tvättar. Finns i 12 färger som också kan blandas. Även denna serie täcker grått hår.

Man kan köpa till pensel och blandskål, vilket gör att man kan göra slingor eller färga delar av håret. En annan sak som är bra är att man kan spara delar av färgen och använda inom tre månader, det gör att man inte behöver kasta färg som blir över = mer ekonomiskt. Annars brukar man ju vara tvungen att kasta det som eventuellt blir över.

Sanotint finns att köpa i Life-butikerna och kostar 209:-, blandskål och pensel kostar 70:-.

Inga kommentarer: