fredag 12 december 2014

Förbereder en solresa här!

I nästa vecka åker vi! Denna gången bär det av till härliga underbara Mauritius. Vi ska fira jul och nyår där. Denna hösten har varit jobbig tycker jag. Jag har haft massor på jobbet, barnen har haft typ tusen läxor och prov och min sambo har vantrivts något galet på sitt jobb. Han har t o m sagt upp sig utan att ha ett nytt jobb för han mådde så dåligt på jobbet. Till våren ska han gå en utbildning och vi får se vart det leder. Vi behöver en paus alltså (vem gör inte det?)! För sju-åtta år sedan var vi på Mauritius två år i rad, min sambo jobbade då i flygbranschen så han hade förmånliga flygbiljetter på den tiden. Mauritius är underbart, det är varmt och skönt, lätt att ta sig runt och man behöver inga vaccinationer. Maten är billig och god och folk är trevliga. Dessutom är det bra snorkling och roliga utflykter. Så, ja - ett drömresemål helt enkelt. Men: Solen är stark! Jag har därför laddat upp med rejält med solskydd:
Jag har ratat alla krämer med mindre än spf 30, helst ska det ligga på 50 för att förpackningen ska få följa med på resan, men jag har gjort några undantag. Jag har krämer från alla möjliga märken som ni ser. Säg gärna till om ni vill att jag skriver specifikt om någon av krämerna när vi kommer hem. 
 
Här ser ni lite koreanska produkter, ska bli kul att testa. De proverna till vänster har jag redan testat och gillade, hade några med mig till Spanien i somras.
Även om man smörjer sig jättemycket och håller sig i skuggan så gott det går så blir man ibland lite röd. Den här aloe vera-sprayen hade jag med till Spanien i somras och den får åka med nu också för den är underbar! Så skönt att bara spraya på utan att smörja och låta den svalka.
Min smarta sambo klickade hem fyra sånna här uppblåsbara nackkuddar på eBay för några kronor/st. Perfekt för det är en lång flygresa (11,5 timmar tror jag det tar från Paris). Fördelen med Mauritius är att tidsskillnaden bara är sisådär tre timmar om jag minns rätt. Så även om flygresan är lång så blir man iaf inte så jetlaggad som man blir när man åker till USA eller Asien. Visste ni att Mauritius ligger öster om Afrika utanför Madagascar?
Och så lite handsprit också, perfekt eftersom det inte alltid finns möjlighet att tvätta händerna. Dessa kommer från lite olika märken såsom Crabtree&Evelyn, Bath&Bodyworks och något koreanskt märke... Oj, det blir tung packning detta. Kanske får sortera bort något, men vad?

10 kommentarer:

Maja-Maria sa...

Hoppas att ni får en riktigt härlig resa. Det verkar som ni haft en väldigt lång höst, att den varit ovanligt grå ökar också lusten efter solen.

Ninni sa...

Tack! Precis så är det... Hoppas du får en fin jul också.

Lackert sa...

Låter spännande :) Hoppas att ni får det riktigt bra och massa skoj

Lotta L sa...

Det låter väldigt härligt! Ha en riktigt skön semester! Vet inte riktigt när ni åker, så jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År nu så jag inte missar! Kram!

Tina (Beleza) sa...

Usch vad orättvist, jag vill också!! Men det låter som ni både definitivt förtjänar att åka till solen och lata er lite.

Minerva sa...

Önskar dig och familjen en härlig resa! Du kanske kan hitta lite roliga beautygrejer att visa=)

Kerstin sa...

Det låter verkligen härligt! Hoppas att ni får det riktigt lugnt och skönt!

Fröken Frodig sa...

Så gott att komma till sol och ljus, ha det riktigt gott.

Hade behövt komma iväg lite själv, man börjar känna sej sliten, låt oss bara säja att 2014 (särskilt andra halvan)har varit ett skitår i det stora hela.

Evelinas blogg sa...

Jag är så himla glad för att ni snart får åka iväg!!! :)

Ninni sa...

Kram på er! Vi åker torsdag. :-)