fredag 12 november 2010

Ninni tipsar

Jag har noterat att många tjejer som målar naglarna har problem med att få en snygg kant ned mot nagelbandet och det ser ofta kladdigt och ojämnt ut. Så här gör du för att få kanten lite snyggare:
Sätt ned penseln mitt på nageln, alltså varken till höger eller vänster, den ska landa lite närmare nagelbandet än tippen men inte ända ner mot nagelbandet. Det ska vara ganska mycket lack på penseln men inte så det rinner. Sen backar du penseln mot nagelbandet och slutar när penseln är ca 1 mm från nagelbandet eller så nära som möjligt men inte nudda nagelbandet. Om du målar på nagelbanden så ser det dels kladdigt ut och sen blir det mycket svårare att få bort lacket. De flesta nagelproffs slutar måla en mm ifrån. Sen gör du likadant till vänster och till höger om mittlinjen. Det ska oftast räcka att måla tre drag med penseln. Undantag för de som har breda naglar eller om penseln är väldigt smal.

Ett annat tips jag har för att få lacken att hålla längre: När du stryker av penseln mot flaskan så gör det inuti flaskans hals och aldrig mot kanten högst upp. När du får lack på utsidan av flaskans hals och detta lack torkar så uppstår glapp mellan flaskan och korken och lacket torkar mycket snabbare samt att lacket blir svårt att öppna. Om du får lack på halsen på flaskans utsida så ta bort det med remover innan du försluter flaskan så håller dina lack betydligt längre.

3 kommentarer:

Honi sa...

Bra tips! :) Tror många har lite problem med darriga händer (Det har jag vissa tider iallafall). Det brukar underlätta lite att trycka ner fingret man målar mot ett bord så blir det lite stabilare.

Josephine sa...

Jättebra tips! :)

Ninni sa...

Honi; det var också ett bra tips!

Josephine; tack!