onsdag 23 maj 2012

Formula 10.0.6 - So Totally Clean

För en tid sedan fick jag hem en rengöring från märket Formula 10.0.6, den heter So Totally Clean. Här kan ni läsa lite om produkten. Nu har jag testat innehållet ett tag och känner mig redo att avge rapport.

Jag har använt produkten som ett ansiktsvatten. Jag gillar att löddra in ansiktet med en mer tjockflytande rengöring som löddrande gel eller rengöringsmjölk ihop med vatten på kvällarna för att få bort smink. På mornarna har jag dock använt den som enda rengöring på en bomullspad. Jag kan känna att jag har lite fel hudtyp för denna, den är nog bättre för någon med oren hy. Jag känner att det är alldeles för mycket alkohol i detta ansiktsvatten för mig och det torkar ut min hud för mycket. Dock kan jag tänka mig att ta med flaskan till Spanien i sommar för där brukar jag få en hel del plitor av solkrämer och av värmen och då är det bra att verkligen få bort allt ordentligt. Jag vet inte hur bra det är att använda alkohol i ansiktsvatten, jag tror inte man ska göra det varje dag även om man har fet hud. Vet att det varit diskussioner om detta t ex när det gäller Cliniques ansiktsvatten. Så jag kommer inte att betygssätta So Totallty Clean utan i nuläget för jag nöja mig med att konstatera att detta är för starkt för min 42-åriga något torra hud.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Denna finns ju även i en Sensitive variant som jag tänkte kolla in lite närmre. Alkohol vill jag inte heller ha i mitt ansiktsvatten. Man kan ju klart använda den lite då och då, precis som du skriver.
Använde den väldigt mycket för X antal år sedan, Ten-0-Six från Bonne Bell hette den då. Men då var jag ju ung...

Ninni sa...

Precis, lite alkohol ibland kanske inte skadar, men inte varje dag...

Formula 10.0.6 sa...

Hei! Det er BonneBell sitt ansiktsvann som etter en omprofilering i 2010 nå kalles Formula 10.0.6. So Totally Clean er en Deep Pore Cleanser som er ment for de med uren hud. Derfor inneholder den alkohol. For en med normal til torr hud er dette ikke riktig produkt. Riktig produkt er da So Totally Clean Sensitive. Denne er helt uten alkohol og gjør rent i dybden. Fås hos Kicks eller Åhlens. Hilsen Aspire Brands/Formula 10.0.6