onsdag 9 maj 2012

Recension - två totalt olika skrubbar

Häromveckan vann jag två produkter från finska Lumene i en tävling hos Skimmerskuggan.Det var dels ett fuktserum som jag nog hade tänkt köpa ändå, så jag blev jätteglad (inte hunnit testa än) och så var det den gula tuben ovan. Den heter Radiant Touch Detoxifying Mask & Micro Scrub. Oj, långt namn där. Vi kallar den Lumene-skrubben tycker jag. Man kan använda den både som peeling och som rengörande mask (låt verka 3 minuter innan man skrubbar) eller som en kombination.

När jag var i Los Angeles i februari så köpte jag den vita tuben ni ser ovan, den kommer från det gamla klassiska budgetmärket St Ives, det fanns i Sverige på 80-talet, men jag har inte sett det här på många år nu - har ni? Det är också en peeling för ansiktet.

Jag ställde in båda tuberna i duschen och jag hade först tänkt göra en "beauty-battle" mellan dessa två, dvs en sån som Naturligt Snygg-Hannah brukar göra, fast hon brukar köra tre produkter/inlägg. Men när jag hade börjat använda dessa båda peelingkrämer så insåg jag att de är så olika att det inte går att jämföra.

Lumene-skrubben är väldigt finkornig och nästintill doftfri, det står att den innehåller parfym, men jag känner knappt någon doft alls. Den är väldigt skön mot huden och jag kan tänka mig att den är perfekt när man fått lite färg och är lite känslig för att använda peeling. Jag har inte använt den som mask ännu, men det tänker jag testa nån dag. Kanske kan den hjälpa under sommaren när jag får finnar av solkrämerna och värmen.

St Ives-skrubben är mer grovkornig och doftar lite åt aprikoshållet, en ren och riktigt härlig doft. Man får dock vara lite försiktig med den för kornen är något vassa.

Jag tycker båda är toppensköna och jag ger betyget 4 åt dem båda två fast på helt olika sätt. Det beror helt enkelt på vad man är ute efter.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Kul att du gillar vinsten! Jag gillar också båda skrubbarna här, även om de är så olika!

Ninni sa...

Ja, man kan lixom ha dem till olika saker... :-)