tisdag 11 juni 2013

Två märken som kör parallellt

Max Factor finns ju inte längre i USA, märket slutade säljas "over there" för rätt så länge sedan. Däremot har de ju Cover Girl i USA, ett märke som inte finns här i Sverige. Båda märkena ägs av Procter & Gamble. Jag har lagt märke till att de använder sig av varandras produkter. Ta t ex Smooky eye effect eyeshadow från Max Factor som verkar vara identisk med Smooky shadowblast från Cover Girl.

Ser ni några likheter? 

Nu har jag upptäckt en till produkt som är densamma, förutom att jag är övertygad om att mascarorna är desamma fast med olika namn och även att läppstiften liknar varandra lite väl mycket. De nya ögonskuggorna som kommer ut från både Max Factor och Cover Girl är nog exakt desamma, vet ej om färgerna överensstämmer exakt, men nog spar Procter & Gamble en massa pengar på att samköra de två märkena? Förpackningen är ju likadan fast med olika logga på. Ja, om man tittar lite så hittar man nog ännu fler produkter som de spar utvecklingskostnader på. Så om ni vill köpa något från Cover Girl, men inte får tag i det, så kolla hos Max Factor. 

Makeupedia skriver om de nya skuggorna från Max Factor som fått namnet Wild Shadow Pots och Temptalia om dubletterna från Cover Girl, de senare har fått namnet Flamed Out Shadow Pots. 

Ja, ibland är det lite kul att leka detektiv, jag har alltid gillar konsumentkunskap och kollat på Plus sedan jag var liten. 

6 kommentarer:

Honi sa...

Jajjamen det är samma märke men det heter Max Factor i europa och Covergirl i Usa. Dom har stort sett samma sortimang, det skiljer sig bara lite i färger och namn på förpackningarna :-)

Ninni sa...

Förut fanns ju både Max Factor och Cover Girl i USA, men P&G spar ju pengar såhär...

beautylana sa...

Haha jag tyckte att covrrgirl orange madcara tub liknar max factot false lash effekt :-) det var roligt

Ninni sa...

Ja, där har du en till. ;-)

Nina sa...

Aha :-) Det visste jag inte, intressant!! Ska kika lite närmare på produkterna framöver.

Caroline @makeupedia.se sa...

Tack för länken :)) Jo jag såg dessa likheter också!