fredag 15 november 2013

Hudvård från No7

Alltså nu har jag gått och grunnat på hur jag ska göra med recensionen av No7's hudvårdsprodukter ett bra tag. Jag tycker det är ursvårt att betygssätta hudvård. Jag kan ju bara beskriva min känsla av doft, konsistens och hur min hud mår av dem. Problemet (eller turen) är att min hud väldigt sällan reagerar när jag byter hudvård. Det enda jag kan känna är om en kräm är för tunn eller för fet om ni förstår hur jag menar. Jo, jag kan märka om jag får lite plitor så som jag kan få av solkrämer. Jag har dock hittills inte märkt om någon hudkräm gjort mina rynkor mindre, jag har inte så många rynkor, bara lite fina linjer här och där och jag ser kvinnor omkring mig i min ålder (43) som har mycket mer rynkor. Min mamma har väldigt fin hud och hon har inte varit särskilt noga med att ta hand om den så jag har kanske bra gener (förutom på halsen där vi båda har lite problem). Det beror ju på många saker såsom arv, rökning, sol och säkert även hudvårdsrutin. Det bästa hade ju varit att använda olika produkter på höger och vänster sida av ansiktet. Eller vad tycker ni? Äsch, jag gör vad jag kan här:
Vi kan börja med de olika serumen (tack återigen Lotta för dessa). Jag har nu använt slut tuberna. Det första som slog mig är att de är rätt så odryga, de räcker inte länge alls, nu var de två högra tuberna inte fulla när jag fick dem, men man får ta ganska mycket och förpackningarna rymmer inte mer än 15 ml/st. Den mindre tuben är inte fullstorlek, kan vara bra att veta, jag tror att originalstorleken där är 30 ml. Känslan på de tre serumen är ungefär lika faktiskt. De känns en smula silikoniga, men inte så det stör. Jag tycker de känns jättesköna på huden, jag gillar den lite blanka känslan som jag tycker slätar ut. Dessutom gillar jag doften som är svag och fräsch.

De två serumen till höger kommer i ett paket som kostar 299:- för totalt 30 ml (2x15 ml). Om de hade varit lite mer dryga så hade det varit prisvärt, nu tycker jag det är halvdyrt. Inte hutlöst, utan bara ganska dyrt.

Jag väljer att betygssätta alla serumen i ett svep då de känns rätt lika som jag skrev ovan.

Ninni ger betyget: 3,5
Sen har vi krämerna i serien.

Nattkrämen (den gröna burken): Denna kräm är halvfet och doftar gott, precis som alla produkterna i serien. Jag gillar den, även om den känns en smula basic.

Ninni ger betyget: 4

Dagkrämen då? Jo, den liknar nattkrämen rätt så mycket i doft och konsistens. Dock så tycker jag den är mer odryg än den förra. Det är bra att den har spf 15, men tyvärr tycker jag det känns som om den är en liten smula portäppande, tror det beror på solskyddet.

Ninni ger betyget: 3
Dags för ögonkrämen:
Jag brukar ha svårt för ögonkrämer, jag föredrar gel-krämer då jag har ganska fet hud kring ögonen. Speciell när jag har glasögon på så blir jag galen om ögonkrämen inte sjunker in fort för då blir glasögonen helt flottiga. Dock så tycker jag inte att denna känns fet fast att den är en kräm och inte en gel. Jag gillar! Doften är obefintlig såsom sig bör med en kräm som ska användas kring ögonen.

Ninni ger betyget: 4

Dessa produkter finns att köpa hos apoteken Boots och Hjärtat, och de finns även på Åhléns och Eleven. Just nu ser jag att det finns ett kit med dag/natt och ögonkräm för 569:- ute i handeln. Det är prisvärt och en trevlig julklapp att få. De ligger annars på 200-250:-/st.

1 kommentar:

Lotta L sa...

Jag har undrat vad du skulle tycka om dom! Visst är dom odryga, och jag stör mig på den här silikonkänslan. Kändes som efterföljande kräm bara låg utanpå serumet. Jag provade Lancomes senaste serum häromdagen, en sån gratispåse som ligger i tidningar. Silikon i den också. Köpte faktiskt ett serum igår, något så oglammigt som L300 från apoteket. Använde den för ett par år sedan och då gillade jag den. Inget silikon! Den går in i huden och mjukgör.
Tycker annars att hudkrämerna från No7 luktar konstigt, och den dagcremen jag testat gillar jag inte. Däremot fullkomligt ÄLSKAR jag Beautyfully Matte Makeup Base. Klarar mig inte utan den och är överlycklig att den finns i Sverige nu! Rekommenderas till alla med fet hy.
Blev ett långt inlägg med en massa babbel.