lördag 9 november 2013

Recension - Bioderma Atoderm PP ultra-rich foaming gel

Den här tuben bor i min dusch sedan några veckor. Det är en parfymfri rengöringsgel för ansikte (och kropp) som påstår sig vara mild och rengöra effektivt. Jag tänkte berätta vad jag tycker.

Vi kan börja med förpackningen. Den är kass. Korken på den hygieniska tuben har ett snäpplock och det är ju jättebra. Om det inte vore för att snäpplocket är så trögt att öppna så att hela korken flyger av med en smäll. Det innebär att man riskerar att spilla ut innehållet då det är väldigt tunnflytande. Tunnflytande är den ja, innehållet kunde gott vara lite fylligare. Det är lätt att det bara rinner bort mellan fingrarna så jag hade önskat en fylligare konsistens, orden "ultra rich" i namnet är inte rättvisande. Nu till doften - den är härlig! Trots att detta är en oparfymerad produkt så gillar jag doften, det doftar helt enkelt rent. Påminner om en rengöring jag hade i somras från Avéne. Funktionen då? Jo, den här tar bort allt mitt smink i ett nafs utan att torka ut nämnvärt så det ökar betyget betydligt, dessutom löddrar den och det gillar jag. Jag behöver inte ens gå efter med ögonsminkremover. Priset är lågt och det drar också upp betyget. Ni ser, den här är inte lätt att betygssätta men jag har gjort det ändå.

Ninni ger betyget: 4 (bättre förpackning och fylligare formula hade lätt gett en femma, men innehållet funkar utmärkt som rengöring).

Bioderma finns inte att köpa i svenska fysiska butiker, det finns en svensk webshop som heter Bekkas som säljer märket, men jag har inte provat den shopping och jag ser inte denna produkten där, jag har köpt min tub hos Escentual där den kostar £6,75.

Inga kommentarer: