söndag 15 december 2013

Recension - Bioline 24.7 del 2

Nu är det dags för del 2 av mina recensioner av Biolines nya hudvårdsserie 24.7 Naturalbalance. Igår fick ni läsa om serum och ansiktskräm från serie och idag skriver jag om rengöring, ansiktsvatten och mask/peeling.

Bioline 24.7 Naturalbalance Cleansing Aqua Floral makeup remover 295:-/200 ml:
Detta är en så kallad 2-i-1-produkt. Den rengör och löser upp makeup och orenheter och ska verka uppfräschande och ge lyster. Produkten innehåller fläder och hagtorn (återigen ej att blanda ihop med havtorn). Man applicerar produkten på en bomullspad och sköljer sedan med vatten.

Den här produkten är tunn som ett ansiktsvatten och man ska som sagt applicera den med en bomullspad för att sedan skölja. Jag ska vara ärlig och säga att det inte är min typ av rengöring. Jag föredrar mer tjockflytande produkter, gärna löddrande, som man kan tvätta sig med utan att behöva en bomullspad för det blir ganska oekonomiskt att ta bort en hel makeup med denna. Jag tvättar oftast av mig sminket i duschen då jag är kvällsduschare och då funkar inte denna. Dock har jag använt den på mornarna ibland och den funkar bra, jag ser på bomullspaden att den rengör. Men eftersom denna inte passar in i mina rutiner så känner jag att det är svårt att betygssätta så jag tänker låta bli det.

Bioline 24.7 Naturalbalance Aqua Fruits energizing lotion 295:-/200 ml:
Det här är en produkt som funkar både som ansiktsvatten och ansiktsspray. Den balanserar huden efter rengöringen och förbereder huden för andra produkter. Fungerar för alla hudtyper. Produkten innehåller röda bär och körsbär.

Ansiktsvatten är min melodi, jag använder detta varje morgon innan jag lägger serum och dagkräm. Man kan antingen spraya direkt på huden och använda en bomullspad eller spraya på bomullspaden innan man drar den över ansiktet. Jag föredrar det senare. Doften är underbart fräsch utan att vara påträngande. Jag har även testat produkten som ansiktsspray utanpå makeup och gillar känslan, funderar på om flaskan ska få bo på mitt skrivbord på kontoret nu när minusgraderna kommer. Mitt ansikte kan behöva lite extra fukt framför datorn.

Ninni ger betyget 5/5, underbar produkt i bra förpackning och dessutom har den ju två funktioner, vilket ger plus i kanten.

Bioline 24.7 Naturalbalance Phyto Duo gommage 365:-/100 ml:
Precis som ansiktsvattnet i serien så är detta en produkt med två funktioner. Dels är det en enzym-mask (kemiskt peelande) som man kan låta verka 4-8 minuter för att sedan antingen skölja av direkt (känslig hud) eller massera runt (fysiskt peelande) för effekt innan man sköljer. Produkten innehåller krossade aprikoskärnor.

Jag har oftast använt denna i duschen som en ren peelingkräm efter ansiktstvätt. Dock tycker jag att det är genialiskt att kombinera kemisk och fysisk peeling då man själv kan välja för dagen hur man vill göra. Kanske hade jag föredragit lite mer riv i skrubbfunktionen, men faktum är att denna produkt är underbart krämig och doftar härligt samt gör min hud sammetslen så jag förlåter den.

Ninni ger betyget 4,5/5 lite mer riv hade gett full pott.

2 kommentarer:

Minerva sa...

Peelingen låter superbra, praktiskt med två alternativ i samma produkt.

Ninni sa...

Ja, den är riktigt fiffig!