lördag 1 februari 2014

Recension - två olika ansiktsmasker från Michael Todd

Igår recenserade jag två olika ansiktvatten från det ekologiska märket Michael Todd. Även idag har jag en dubbelrecension åt er och nu ska vi ägna oss åt två ansiktsmasker från märket.
Här har vi Rose Petal Vitamin C Gel Facial Mask, långt namn puh. 

Såhär beskrivs produkten (förkortat och fritt översatt från hemsidan):
En fuktgivande mask med antioxidanter. Innehåller ros för att stimulera känslorna (vilka känslor?). Rosen innehåller även oljor som bl a ska återfukta huden. Vitamin C och acai (ett bär) ingår för att bekämpa fria radikaler och föroreningar. Glykolsyra exfolierar och bekämpar fina linjer. 

Såhär tycker jag:
Den här masken doftar som sagt ros och det är inte min favoritdoft, dock kan jag stå ut med den en stund eftersom produkten ska tvättas bort när den torkat (tar ca 5-10 minuter). Produkten är genomskinlig som ni ser nedan och stramar på huden när den torkat. Det påstås att den ska vara återfuktande, men jag tycker snarare att den torkar ut en smula så jag gillar faktiskt inte effekten alls. Kanske är den ok sommartid när jag har fetare hud, men nu när det är kallt kommer jag inte att använda den fler gånger. 

Ninni ger betyget: 1 (ger ingen fuktgivande effekt och så gillar jag ju inte doften)

 Ovan ser ni Rose Petal Vitamin C Gel Facial Mask.
Vidare till nästa mask då, denna heter Pumpkin Nutrient Rich Facial Mask

Såhär beskrivs produkten (förkortat och fritt översatt från hemsidan):
Den här masken doftar pumpa så mycket att du tror att det är thanksgiving. Ni som gillar exfolierande produkter kommer att tacka oss. Pirrandet den ger beror på pumpans enzym och glykolsyra som tar bort orenheter. Reducerar linjer efter en enda användning. Ej lämplig för känslig hud och ska användas en gång i veckan eller varannan vecka.

Såhär tycker jag:
Det här är en kul och annorlunda produkt! Kolla bara bilden nedan, den ser ut som innehållet ur en barnmatsburk. Den doftar mat också, nån sorts köttfärssås tycker jag. 5-10 minuter ska den sitta och det räcker sannerligen för den pirrar och gör min hud en smula röd efter användning, men det gör inget för det känns som om den gör nytta. Den innehåller några små korn, men är inte som en peeling och man ska ju inte gnida runt den. Den är rolig att använda tycker jag, men jag förstår att den är lite för stark för att användas oftare än en gång i veckan.

Ninni ger betyget: 4 (annorlunda produkt som jag tror funkar faktiskt)

Båda dessa masker finner ni på Michael Todds hemsida där de kostar $34 för flaskor om 100 ml. Dvs ca 235:-/st. Det finns sju olika masker från märket.

Inga kommentarer: