fredag 22 januari 2016

Clinique Superdefense Night


Nu börjar vårnyheterna komma, så efterlängtat! Clinique har redan nu i januari lanserat sin nya nattkräm som de kallar Superdefense Night. De kallar den sin nighttime warrior för att den ska jobba hårt medan vi sover. Den ska stimulera kollagen- och elastinproduktionen i huden. Den innehåller bl a ergothioneine som är en antioxidant-amino-syra som finns naturligt i kroppen. Den ska skydda mot fria radikaler och föroreningar. 

Krämen innehåller även Vitamin C och E samt extrakt från rosmarin. Den har också ingredienser mot rynkor såsom algextrakt och en hel del annat som jag tyvärr inte riktigt förstår vad det är. Vet ni t ex vad micrococcus lysate är? Murumurru-smör har jag däremot hört talas om, det kommer från palmträd i Brasilien och är rikt på fettsyror så detta är en hyfsat fet kräm, vilket passar jättebra nu på vinter. 
Clinique Superdefense Night finns i svenska butiker och i Cliniques webshop nu där en burk om 50 ml kostar 530:-. Ni ser på bilden ovan att den är rejält krämig och härlig. Oparfymerad är den såklart.

Inga kommentarer: