fredag 29 januari 2016

Lackryl från L.Y.X Cosmetics

På Daisy Beauty Expo så fanns det några nagelmärken på plats. Däribland Lackryl som är ett alldeles nytt svenskt märke. Detta är LED-lampslack som faktiskt ska vara säkrare än vanliga nagellack. Ni vet ju att det var ett märke som fick sina produkter indragna på den svenska  marknaden, detta ska alltså inte behöva hända här. Så har ni letat efter alternativ så har ni det här!

24 nyanser av dessa lack lanseras. Man ska inte använda varken över- eller underlack utan bara det färgade lacket. Man köper ett startkit som kostar 399:-, det ni ser ovan (fast jag tror att jag fick med mig en större lampa än den som ingår och den ser ni nedan) och såhär gör man:

  1. För tillbaka nagelbanden försiktigt med orangepinnen och putsa med det medföljande putsblocket
  2. Stryk på det färgade lacket, ett lager i taget, två krävdes i mitt fall
  3. Härda varje lager lack under lampan i 60 sekunder
  4. Ingen kladdig yta blir det och det höll för mig i över en vecka - imponerad!
  5. Borttagning sker genom att man tydligen lägger nageloljan på nageln. Sen fuktar man bomullsrondeller med removern och packar in i folie i åtta minuter. Jag missade det där med oljan och kan säga att det blev jättetorrt. Måste prova en till gång känner jag. Oljan kan man såklart använda när man vill sen. 
  6. Efter åtta minuter skrapar man bort lacket med orangepinnen
  7. Om man inte vill måla om när man fått lite utväxt så kan man bara fylla i utväxten och härda igen. 


Såhär ser min lampa ut. I pressmaterialet så ser man en annan lampa och jag tror den är något mindre. Jag var lite orolig för att det skulle bränna när man härdade lacket, men det var ingen fara alls.

Jag valde nyansen 361 Dark Orchid som är en mörkgrå färg med skimmer. Hållbarheten är faktiskt helt fantastisk. Jag hade dock önskat att borttagningen var lite enklare och att man slapp skrapa på naglarna för mina naglar är så himla sköra. Ett färgat lack kostar 129:- för 5 ml. Ni hittar märket hos Lyxcosmetics och jag tror även att de är på väg att lanseras på andra ställen.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Spännande! Men borttagningen låter lite meckig...