tisdag 26 april 2016

Linda Mehrens - Brush Cleansing Soap

Jag är jättenoga med att hålla mina penslar rena. Skuggpenslar tvättar jag efter nästan varje användning och de för ansiktet såsom kabukis, rougeborste och puderborste tvättas minst en gång i veckan. Jag använder oftast inte foundationpensel till flytande foundation, men om jag någon gång gör det så tvättas den också direkt då krämprodukter känns mer bacilusk-känsliga.

Penseltvål finns i både flytande och fast form och även som spray, jag föredrar fast för jag tycker det är enklast att bara gosa in penseln i tvålen, löddra runt i handflatan och skölja. Går på ett kick. Denna tvål ligger just nu på mitt handfat och den kommer från svenska Linda Mehrens. Linda har även en kollektion med borstar. Doften är ljuvlig - sådär fräscht citronig. Att metallasken är söt är ju ingen nackdel även om jag egentligen föredrar att ha min penseltvål på en så kallad tvålgrill för att den inte ska bli mjuk. Har man tvålen i asken får man vara noga med att hälla ut vattnet ur asken.

Linda Mehrens produkter finner ni hos t ex Skincity och Cow parfymeri och en sån här tvål går loss på 149:- för 40 gr. Räcker länge! Jag fick min tvål på Hud & Hår-mässan, men det påverkar inte mitt omdöme.

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Läste det här inlägget och fick dåligt samvete. Jag är inte lika duktig på att tvätta penslar, förutom efter eyeliner eller andra "blöta" (eller feta) produkter. Så i morse var det jag som skrubbade penslar! Jag brukar ta schampo, ibland diskmedel, och efter eyeliner faktiskt handtvålen, för det går fortast. Och mellan varven får dom en klutt balsam.
Ska försöka bli lite ordentligare...

Ninni sa...

Ibland kan det vara så att man bara behöver en påminnelse. :-)