onsdag 7 februari 2018

Tio tomma

Jag kör vidare på mina tio tomma-inlägg ett tag nu och så kommer det sen nya produkter när jag är klar. Så befriande att få kasta bort saker för att sedan börja om på nytt. Idag blir det lite mer brynprodukter, ögonpennor och lite annat i sminkväg.
  • CND Vinylux överlack, suveränt överlack som funkar både till de färgade Vinyluxlacken och till vanliga nagellack. Jag tycker verkligen att det gör manikyren mycket mer hållbar. 
  • Eyebrowfiller Catrice, lite för ljus och ganska klumpig borste på denna brynmascara, inte någon favorit. 
  • Brynmascara från Sydkoreanska Skinfood, även denna är för ljus och jag tycker helt enkelt inte att färgad brynmascara är min typ av produkt så jag köper nog ingen mer. Föredrar penna, skugga eller ofärgad brynmascara.
  • Catrice Longlasting Brow Definer, detta är en tuschpenna för brynen. Jag använde den faktiskt som eyeliner istället. Den gav ett naturligt och fint resultat och jag gillade den även om jag inte använde den såsom det var tänkt. 
  • Yves Rocher ögonpenna i mörkblå glittrig nyans. Superfin nyans. Men när jag skulle använda denna så ramlade hela udden ut. Den hade på något sätt torkat inne i träet och blivit mindre. Jag testade att trycka tillbaka den men den var smulig och dålig. Jag tror helt enkelt dessa pennor har en väldigt kort hållbarhetsperiod i jämförelse med andra pennor för så himla gammal var den inte. Jag har andra pennor som jag haft i flera år längre och de funkar ypperligt. 
  • Ögonpenna från Sephora, den här var verkligen gammal, säkert sju-åtta år och hade blivit smulig och tråkig så den får åka i soptunna nu och det är okej.  


  • Bare Minerals klassiska mineralfoundation, min nyans är Medium beige. Tror detta är min tredje burk. Vet inte om jag kommer att köpa den igen för det finns så många andra foundations som jag vill testa framöver, men man vet aldrig. 
  • Bobbi Brown rouge i nyansen Blushed, detta är min andra dosa av denna. Den har bott i min resenecessär men dels var den gammal nu och dels är det svårt att få upp jämnt på borsten när det är så lite kvar så jag vinkar adjö.
  • Bobbi Brown Creamy Concealer i nyansen Warm Beige, superbra concealer och jag inte hade sisådär tjugo bra concealers i min sminkväska för tillfället så skulle jag nog satsa på en ny sån här trots att den är svindyr. Den kostar 270 kronor för denna yttepyttelilla dosa vilket faktiskt är rena rånet. 
  • Jane Iredale Gel Eyeliner i nyansen Brown, jag gråter lite inombords när jag tänker på att denna inte fick så mycket kärlek den förtjänade. Fin nyans och bra eyeliner som tyvärr kom bort lite i min gigantiska mängd av skönhetsprodukter. Den torkade och skramlar nu runt i burken som en liten klump... snyft.  

Ja ni ser ju, inte mycket att spara direkt. Men alla grejorna ovan är superbra produkter som jag tycker ni ska prova om ni har möjlighet. Det är liksom vitsen med sånna här inlägg, att tipsa andra om vilka produkter som verkligen håller bra kvalitet.

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Som sagt, gillar dessa inlägg, just för att man får en liten minirecension.
Det med intorkade pennor med hela ”inkråmet” som ramlar ut har hänt mig också, från flera märken, däribland Yves Rocher. Man borde vara bättre på att använda det man har, och inte spara på dom liksom.

Karin // Vacker och Underbar sa...

Kan man inte krossa rouget och pressa om? Ser ju ut att vara massor kvar! Och gelen, hälla på nåt som löser upp den? Bra inlägg dock!

Ninni sa...

Lotta, i mitt fall beror det mycket på att jag har lite för mycket smink o inte hinner använda... ganska dumt egentligen.
Karin, rouget har lite för många år på nacken och eyelinern var mer som en sten, bortom all räddning helt enkelt. Är rädd att få ögonproblem om jag använder för gammalt smink. 😁