måndag 8 juli 2013

Tio tomma Spanien del 1

Jag lyckades göra slut på en del produkter när vi var i Spanien, jag hade med mig en massa småtuber av olika slag, mycket bra att slippa ta med hem igen för då vill man ju fylla väskan med nyinköp istället. Ca 20 produkter i olika storlekar lyckades jag göra slut på så två inlägg blir det.

  • La Roche-Posay Dermo cleanser, mild doftfri rengöringsmjölk. Inget speciellt intryck.
  • Avéne TriAcneal, kräm för ansiktet mot finnar. Jag brukar få finnar av solkrämer och värme. Denna gillade jag inte alls för den doftar illa. Slängde efter en användning.
  • Caudalie Vinexpert Broad spectrum spf 15, en rätt så trevlig dagkräm, medelfyllig och nästan doftfri.
  • Caudalie Vinexpert Night infusion, skön konsistens och lite kryddig doft, ok men inte underbar.
  • Caudalie Vinoperfect cell renew nattkräm. Rätt god doft och lagom fyllig. Gillade denna.
  • La Roche-Posay AntheliosAC spf 30, rätt tunnflytande skön solkräm. La Roche-Posay gör helt klart bra solprodukter. Kanske lite trist med oparfymerat, men många gillar ju det.


  • L'Oreal Solar Expertise solkräm för ansiktet spf50. Denna har jag mer använt till barnen och mig själv på utsatta ställen såsom axlar mm. Den är helt ok, men inget speciellt. Tycker den var något för fet att ha i ansiktet.
  • Lady Speed Stick fresh infusion, doftar underbart, men håller inte armhålorna luktfria nån längre stund, köper inte igen för jag fick tvätta mig under armarna tre gånger om dagen med denna.
  • Vichy Capital Soleil solstift med spf50. Ingen i familjen gillade detta så det hade blivit kvar från förra året och nu hade det torkat ihop och fick kastas trots att jag bara hade använt litegrann. Ett solstift ska funka på läpparna tycker jag, men detta smakade illa. Sambon använde det nån gång på näsan, men inte heller han gillade det. Annars gör Vichy bra grejor, men detta var inte bra.
  • Yves Rocher Nutrition Repairing Balm, en kräm för torra spröda hårtoppar. Denna använder jag förra sommaren, men nu gillade jag inte doften, kanske hade den legat och blivit gammal. 
Jag brukar lämna det mesta jag har i necessesären till nästa år när jag åker hem, vi har en stor låda för förvaring i huset i Spanien, det som känns fräscht används en semester till. Det kan gälla schampoo och duschkrämer mm. Jag vet att många rekommenderar att man inte använder solkrämer mer än 12 månader, men om man inte lägger dem varmt så är min erfarenhet att de funkar iaf två somrar. Man får lukta på grejorna och känna av konsistensen. 

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Den där Anthelios solkrämen lät ju bra. Var den till ansiktet?

Ninni sa...

Vet inte om den specifikt var för ansiktet, men den skulle säkert funka där då den var tunn och skön.