måndag 16 december 2013

Recension - Algologie Eye contour gel

Algologie Eye contour gel 169:-/20 ml

Som ni såg under helgen så har jag testat produkter från Bioline under en period. Den serien innehåller ingen ögonkräm, vilket passade mig alldeles utmärkt då jag hade den här ögonkrämen från Algologie på lager för testning.

Här hittar ni mer information om märket. Krämen innehåller inte någon av följande saker:

  • Parabener
  • Mineralolja
  • Propylenglykol
  • Ftalater (stavas det så på svenska?)
  • Silikon

Märket är ekocertifierat och man tänker på miljön även genom att återplantera träd för papperstillverkningen av pappersaskarna.

Den här ögonkrämen ska motverka svullna ögon, mörka ringar och tecken på trötthet. Den ska även motverka de första rynkorna kring ögonen.

Jag gillar den här typen av gel-krämer då jag har rätt fet hy kring ögonen. En fetare kräm gör att mitt smink kladdar och att jag får en massa kladd på mina glasögon och det gillar jag inte. Så den passar mig perfekt. Doften är svag och inte påträngande, dock innehåller krämen parfym, vilket jag tycker är totalt onödigt i en ögonkräm. Jag är inte så känslig, men många är ju det speciellt kring ögonen. Min hud verkar dock må bra av denna.

Ninni ger betyget: 4/5 parfymfritt hade nog gett en femma.

Algologie finner ni hos hälsokedjan Life, denna finns på hemsidan att köpa här.

4 kommentarer:

Julia sa...

Det verkar vara ett spännande märke. Däremot är jag nyfiken hur de skall marknadsföra sina produkter när det nästa år blir förbjudet att pusha för vad något INTE innehåller (parabener, parfym etc.)?

Ninni sa...

Hade ingen aning om det, intressant!

Lotta L sa...

Sommartid samt att ha på ögonlocket låter det bra med gel, annars vill jag gärna ha något rikare.

Ninni sa...

Tycker det blir så kladdigt... har lite svårt för fetare ögonkrämer som sagt.