söndag 18 januari 2015

Depend - 7 Day nagellack och startkit

Fler och fler märken lanserar nu nagellack som sitter kvar bättre än vanliga nagellack. Nu kommer Depend med en sådan serie och jag tror minsann att dessa är de mest prisvärda på den svenska marknaden, de färgade lacken kostar bara 39:-/st! Flaskorna är inte så stora, de ligger på 5 ml, men vem sjutton använder slut en flaska lack innan det torkar i flaskan? Dessutom kommer de i många härliga nyanser och lacken har fått riktiga namn, till skillnad från minilacken som kommer från samma märke som endast har nummer.
På Daisy Beauty Expo hade Depend ett eget rum där de presenterade nyheterna. Jag var imponerad över färgutbudet och fick till min glädje hem ett startkit samt åtta av de färgade lacken.

En superbra idé som Depend fått är att de markerar lacken med täckningsgrad genom den lilla månen som finns längst ned till vänster på varje flaska. Om ni tittar noga på bilden ovan så ser ni att lacket till vänster har en måne som inte är ifylld, nästa lack har en halvt ifylld måne och lacket därefter har en helt ifylld måne.Så borde alla märken göra för hur många gånger har man inte blivit besviken på täckningsgraden hos ett nyinköpt nagellack? Nu vet man.
Nyanserna jag fick med mig hem i påsen heter enligt följande och jag har lackat i samma ordning som på flaskbilden ovan:

  • Naturally french
  • Sand storm
  • Still searching
  • Girly joy
  • Twist your mind
  • Local grapevine
  • Dimly lit (kan nog vara min favorit!)
  • Urban Myth 

För att få till sju dagars hållbarhet för lacken så behöver man ett startkit. I det ingår en rengöring för nagelbädden, ett specialunderlack och ett specialöverlack. I förpackningen finns även en nagelfil och en orangepinne. Startkitet kostar 99:- och produkterna som finns i kan man även köpa separat vartefter de tar slut.
Enkel instruktion på utsidan av förpackningen och inuti finns även en mer utförlig folder som på bilden nedan.


Jag bad min sambo välja vilket lack jag skulle börja med och han valde ceriserosa Girly Joy, på bilden har lacket suttit i tre dagar för att illustrera hållbarheten. Man ser lite slitage på nageltippen, men jag kan gott vänta lite med att lacka om. Jag har svårt att motivera mig till att köpa vanliga lack numera för jag har inte lust att lägga tid på att lacka varannan dag så jag tycker detta är toppen!

Depend finner ni i många butiker såsom Åhlens, Kicks samt även på nätet hos t ex Lyko där jag ser att de redan finns att beställa.
Ovan bild är tagen på Daisy Beauty Expo, kolla så många nyanser, jag tror jag ser 38 stycken olika på bilden. Man kan även titta närmare på dessa på Depends hemsida.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mina lack sitter bra med Seche Vite men detta är fiffigt ändå. Heja Depend! Älskar deras lack

Lotta L sa...

Jag blir verkligen intresserad av dessa. Bra pris gör inte saken sämre! Väldigt smart med dom där månarna som talar om hur täckande lacket är.

Ninni sa...

Ja, vissa verkar inte ha problem med flagnande lack, men jag som har tunna sköra naglar är glad för mer hållbara lösningar. Lotta, visst är det smart!

Anonym sa...

Haha, vissa är jag, Carin! Glömde underteckna! Tycker också att månarna är supersmarta.

Ninni sa...

Förstod det Carin, jag känner dig så väl, pöss!

Kerstin sa...

Jag är så himla nyfiken på dessa!

Sarah sa...

Måste man ha tillhörande bas och top lack eller kan man bara ha själva nagellacket och tex seche vite?