fredag 30 januari 2015

Nyhet från Pürminerals - Liquid Veil

På Daisy Beauty Expo presenterade Kraft Cosmetics en purfärsk, eller ska vi säga pürfärsk, foundation från Pürminerals. Den heter Liquid Veil. Detta är ingen vanlig foundation, den kommer nämligen i sprayform, ja ni läste rätt! Jag fick mig en omgång med denna redan på mässan och fick sedan komplimang av självaste Jonas Wramell (starstruck, jag?). Therese Jirving lovade att skicka mig ett exemplar i min nyans, medium, och den damp ned hos mig i veckan.
Flaskan rymmer hela 90 ml, den vanligaste storleken på en foundation är bara 30 ml. Produkten innehåller fuktgivande kristaller som även ska bromsa hudens åldrande. Utöver det så innehåller den ceretin komplex som är Pürminerals unika trademarkingrediens med en kombination av anti-age-ingredienser.
Spraymunstycket ser ut såhär. Man får vara försiktig och inte ta för mycket och man sprayar på handryggen - inte direkt i ansiktet. Det var någon bloggerska som hade testat det och hon avrådde med bestämdhet för man vill ju inte ha foundation i ögonen och näsan...
När produkten kommer ut på handryggen så är den lite skummig och rätt så tunn, man får vara lite försiktig och bara spruta lite åt gången för annars stänker det. Jag använde en foundationpensel, men det finns även en specialborste att köpa till om man vill och den är som en platt kabukiborste. Nyansen medium passar mig fint nu då jag har har lite bränna kvar från solresan (har bara lite kvar) och jag tror därför att denna kommer passa mig lika bra när vårsolen fått nå ansiktet. En medelfärg för mig när jag varken är blek eller brun alltså.

Detta är ingen matt foundation utan den ger mer glow, vill man ha matt så får man använda lite puder över, det är ändå rätt bra att göra för då håller foundationen hela dagen utan problem. Jag tittade mig nyss i spegel och jag ser nästan nymålad ut (klockan är halv fem i skrivande stund).

Den här foundationen kommer alla gånger att bli en riktig favorit hos mig! Jag gillar att den är såpass tunn som den är för då kan man bygga täckning som man vill utan att det blir kakigt. Den är doftfri, vilket jag nog tycker att en foundation ska vara.

Liquid Veil kostar 485:-, finns i tre nyanser (light, medium och tan) och finns att köpa hos utvalda salonger samt hos Eleven. Visst det är en slant, men man får mycket foundation för pengarna här!

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Låter bra!

Ninni sa...

Ja, jag gillar formatet liksom!

Lotta L sa...

Verkar ju superbra! Och som du skrev, man får mycket för pengarna!

Ninni sa...

Ja, jättestor flaska!