fredag 23 juli 2010

Parfym nr 18: Summer från Kenzo


Såhär beskrivs doften: Summer by Kenzo är en sensuell doft av solstänkt hud. Doften är en blandning av motsatser: blommig och söt, sensuell och nymodig, uppfriskande och varm. Den fräscha toppnoten ger doften vitalitet av bergamott och citrus. De träiga basnoterna av cederträ och storax mixas med mysk och amber. Viol och mimosa ger doften underbar karaktär.
TOPPNOT
bergamott, citrus
MELLANNOT
mimosa, viol, mandelmjölk
BASNOT
mysk, amber, cedeträ, storax

Såhär tycker jag: En sommardoft är för mig något fräscht och lätt. Gärna med inslag av citrus och gärna lite blommig. Den här är bara kvalmig och jag känner tyvärr av mysken alldeles för mycket och den får mig att må illa. Känner knappt av citrusdoften. Jag tycker förpackningen ger ett helt annat intryck än vad doften gör och de båda stämmer inte överens alls. Nix, den får en etta av mig i betyg.

Nästa doft för test blir: Tendre Jasmin från Yves Rocher

3 kommentarer:

Linda sa...

åh även fast du dissar den blir jag jättenyfiken...mandelmjölk är inte helt ofta man finner i doftnoterna och det är jag otroligt förtjust i...!

Ninni sa...

Linda, om du mailar mig så kan jag skicka resten av provet till dig med posten så får du testa, jag kan fixa det när jag är hemma från semestern igen, det bjuder jag på. Det kan dock ta ett tag för jag är borta rätt så länge. :-)

Linda sa...

Men vad gulligt av dig, jättegärna!!! Kan kanske skicka ngt parfymprov till dig också om de är ngt speciellt du är intresserad av, har sååå många, ska börja plöja igenom dem ordentligt nu tänkte jag, du gav mig faktiskt inspiration til det!