söndag 12 februari 2012

Recension - Deborah, Comfort Mat foundation

Det här är Deborahs nya foundation Comfort Mat. Den fick jag i goodiebagen på bloggträffen här i Göteborg för en tid sedan. Nu har jag testat den ordentligt och är redo för recension. Denna foundation innehåller ris-silke som ska absorbera det fett som huden producerar under dagen. Den innehåller även något som heter Hydra protect DH Complex som ska återfukta huden och göra den mjuk, exakt vad det är har jag faktiskt ingen aning om.

Jag är faktiskt inte så mycket för flytande foundations, jag tycker ofta att det är bara ett extra steg i morgonrutinen eftersom jag ändå får pudra efteråt vilket jag inte brukar göra när jag använder mineralfoundations i puderform. Men den här är faktiskt helt underbar! Det behövs knappt något puder för huden blir persikofin! Den är otroligt lättapplicerad, jag använder fingrarna och det går på någon minut att få ett jämnt och fint resultat med lagom täckning. Pumpflaskan är praktisk och hygienisk även om den är i glas.

Jag gillar den här jättemycket, det slog mig faktiskt när jag fotade häromdagen att jösses vilken fin hy jag får av den här! Jag fick den här fullstora flaskan och några småtuber att prova, som tur är så är den stora flaskan precis min färg, den heter 01 Fair. Om ni vill se swatches så gå gärna in hos Fröken Rosa. Solskyddsfaktor har den också - spf 15 närmare bestämt.

Den här ska finnas i butik nu januari, jag kollade in hos Eleven som säljer Deborah, men där finns den inte ännu vad jag kan se. Den ska kosta 159:- för en flaska på 30 ml, vilket jag anser är ett ett fynd! Jag upptäckte häromdagen att Huggets färg som ligger på Prinsgatan i Göteborg säljer Deborah! Den butiken ligger på gångavstånd från där jag bor - vilken lycka! Trodde inte det fanns några återförsäljare i Göteborgs innerstad.

Ninni ger betyget: 5 av 5 möjliga.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Låter som något jag vill testa! Jag bor närmre Malmö och har hittat ett parfymeri som säljer Deborah. Har inte varit där än, men jag är väldigt nyfiken på deras grejer, och jag vill helst spana in produkterna live innan jag köper.
Bra att den kommer med spf!

Ninni sa...

Deras guldfärgade mascara är också toppen!

Lotta sa...

Tack för tipset!