söndag 26 februari 2012

Vår resa

Tänkte bara dra lite i stora drag om vad vi gjorde på vår resa. Vi började med att flyga ned till Frankfurt där vi bodde en natt på vandrarhem. Att bo på vandrarhem i Tyskland är nästan som att bo på hotell fast lite enklare. Rummen är lite avskalade, men det är rent och fräscht och lakan ingår. Vårt vandrarhem låg mitt i red light district, fast det är inte otryggt eller så, bara lite "annorlunda" dekor i skyltfönstren milt sagt. Barnen fick blunda när vi gick förbi, hihi. Trodde det skulle vara livligt på natten, men vi sov som stockar.
Vi kom ned till Frankfurt redan på förmiddagen så vi hade ganska många timmar på oss att strosa runt. Bl a gick jag på Kaufhof och handlade en massa Essence-produkter som jag kommer att visa i ett senare inlägg. Vi hittade ett urfräckt köpcentrum med läcker glasfasad som ni ser ovan. Nån som vet vad det köpcentrumet heter? Om ni ska till Tyskland så se för guds skull till att inte planera in shopping en söndag för då är allt stängt, det misstaget har vi gjort en gång tidigare, men nu var det torsdag så allt var öppet.

Dagen efter åkte vi ut till flygplatsen igen och hade tur för vi kom med flyget till Los Angeles. Vi åkte stand-by hela resan eftersom min sambo jobbar inom flyget och det då blir lite billigare för oss. Det var en jumbojet och den var nog i stort sett full för vi fick ströplatser, vilket är sådärkul när man har barnen med sig. Det var verkligen de platserna som folk hade ratat - instängda mitt i en stolsrad och min stol gick inte att luta bakåt för det var en vägg bakom, vilket är ganska jobbigt på en elva timmar lång flight så vi var ganska matta i pälsen när vi kom fram.
Sonen hittade ett fint läppbalsam. 
Väl framme hyrde vi en bil och åkte hem till våra kompisar som bor i ett stort hus i Laurel Canyon som ligger lite ovanför Hollywood, det tar tio minuter med bil från Hollywood Boulevard. Vännerna bor i ett lugnt och fint område med mycket grönska, jättefin uteplats med pool har de också. Tyvärr hade vi kallt väder, bara mellan 10-15 grader så något badande blev det inte för min del även om barnen snabbt plumsade i en av dagarna. De kom snabbt upp igen kan jag säga.

Vad gjorde vi då under vår vistelse. Jo vi åkte till Disneyland, tillbringade två dagar på Universal Studios, åkte till två olika outlets, åkte till Huntington beach och till Venice beach. Vi strosade på Hollywood boulevard, där jag var tvungen att fota ovan stjärna - passar fint i bloggen va? Vi var på ett annat mysigt köpcentrum som heter The Grove och vi spanade in kändisarnas villor i Beverly Hills och mycket annat! Jag hade lätt kunnat tillbringa en längre tid i underbara L.A.
Den här butiken låg på Hollywood Boulevard, jättebokstäver i taket som jag såklart ville fota, svårt dock att få med hela texten.
Kolla in vårt vrålåk som for runt i under hela L.A-vistelsen! Herregud vilken bil, det är en Chevrolet Camaro. Sambon blev nästan lite förskräckt när han tryckte ned gaspedalen och bilen for iväg med ett vrål.
-Var det där jag? sa han.
Ena sonen jublade i baksätet för han älskar snabba bilar och sånt.

Hemresan gick också via Frankfurt fast denna gången hade vi bara någon timme på flygplatsen emellan så ingen övernattning denna gången. Kan säga att vi var rätt trötta när vi kom hem och det har tagit några dagar att acklimatisera sig igen. Vi var borta ganska exakt två veckor.

6 kommentarer:

Carina (TotalBeauty) sa...

Låter verkligen som att ni hade en helt underbar vistelse på västkusten :)

Ninni sa...

Ja, det var en otroligt härlig resa, action och roligheter från första stund!

Fröken Frodig sa...

Låter som en jättekul resa, var maaassor med år sen jag var i LA, men minns att det var bra.

Ninni sa...

Ja, det är en fantastisk stad, men otroligt ytlig.

Kerstin sa...

Låter helt fantastiskt härligt :)

Ninni sa...

Jaaaa! :-)