lördag 28 september 2013

Oktober = Rosa Bandet-månaden

En bra tradition i oktober varje år är Rosa Bandet-kampanjen som verkar ha spridit sig till många länder. Kampanjen har väl knappast undgått någon av er? Förutom att många butiker säljer Rosa Bandet så lanserar det även en massa produkter där delar av priset går till forskning mot bröstcancer. Det klassiska Rosa Bandet i svensk version brukar designas av olika kändisar och i år är det Elsa och Helene Billgren som bokstavligen satt sina avtryck på bandet.
Rosa Bandet 2013 i design av Elsa och Helen Billgren. Finns att köpa hos ICA, Apoteket och Lindex och kostar 25:- varav 23:50 går till forskningen mot bröstcancer. Bandet ska finnas i butik redan nu. Jag tänker definitivt köpa ett!
Flera företag hänger på, här är det Origins som lanserar sitt Drink Up läppbalsam i varianten Pink Guava, där 20:- av varje såld förpackning går till Rosa Bandet. Priset i butik är 195:-.
Estée Lauder tillägnar sin storsäljare serumet Advance Night Repair åt Rosa Bandet, en flaska på 50 ml kostar 960:- och 20 av dem går till forskningen. 

Estée Lauder säljer även en brosch-variant av Rosa Bandet för 180:- där 20:- går till forskningen. 

Jag vet även att Försvarets Hudsalva och Garnier har Rosa Bandet-produkter under oktober. Så om ni ändå har tänkt köpa dessa produkter så passa på just nu. Vill ni veta mer så kolla gärna in Cancerfondens hemsida.

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Jag köpte rosa bandet igår! Ska nog köpa en till så jag kan ha en på jobb jackan och en på min privata.

Ninni sa...

Bra!