måndag 21 december 2015

Skuggor från Makeup Geek

Jag shoppade inte direkt ihjäl mig på Black Friday som ägde rum häromveckan. Jag har allt jag behöver och jag blev nästan yr av alla erbjudanden som florerade i cyberrymden. Det enda jag köpte den dagen var fyra skuggor från Makeup Geek. Ni vet det där amerikanska märket som är så omtalat i bloggar och på Youtube.  
Makeup Geeks skuggor finns numera att köpa på Beautybay och de har ju fraktfritt över en viss summa (tror det är 15 pund eller så). Så när de hade lite rea på dessa skuggor på Black Friday så passade jag på att klicka hem fyra stycken i lösa pannor. Det var ingen superbra rabatt, har för mig att man fick 15%, men eftersom jag ändå gick och suktade så slog jag till.
Skuggorna jag köpte var följande och de kommer i samma ordning på alla bilderna:

  • Prom Night
  • Grandstand (tillhör foiledserien och är något dyrare, övriga skuggor kommer från det vanliga sortimentet)
  • Twilight
  • Shimma Shimma

 I skrivande stund har jag inte testat dem på ögonlocken, det ska bli kul att se hållbarhet.
Jag tycker att jag gjorde ett litet misstag och det var att Prom Night och Twilight är lite för lika. Twilight drar dock mer åt rosa. Med facit i hand så kanske jag hade bytt ut en av dem mot en mörkare brun skugga.
 Jag fotade swatch i dassigt decemberdagsljus ovan och under köksfläktlampan nedan.

Grandstand, som ju är en foiled-skugga, är verkligen drottningen av dessa fyra skuggor. Det slog mig dock att den är otroligt lik La La från Colourpop. Jag älskar Colourpop-skuggan, men om jag hade valt igen så hade jag nog ändå valt Grandstand från Makeup Geek. Detta pga att Makeup Geek-skuggan dels är mindre skrymmande samt att Colourpop är sånna skuggor som torkar om man glömmer locket av om jag förstått det hela rätt. Men som sagt så vet jag inte hållbarhet ännu, Colourpopskuggan är iaf jättebra och sitter som berget så jag hoppas att Makeup Geek-skuggorna också gör det.
De är otroligt fina, men ni ser att de är lika va? Jag skulle lätt kunna tänka mig fler nyanser av båda sorterna.
Jag hade en tom skuggpalett från Coastalscents hemma och min förhoppning var att Makeup Geek-skuggorna skulle passa i den. Titta! Det gick! Skuggorna är något mindre än hålen i paletten, men det gör inget för paletten är magnetisk och storleksskillnaden är mikroskopisk.
Såhär ser paletten ut, ganska oansenlig, men väldigt praktisk. Dessa finns med utrymme för fler skuggor också, flera olika varianter.

3 kommentarer:

Lackert sa...

Snygga och dom passade ju perfekt i den asken

Ninni sa...

Ja, visst var det tur! Jag är mkt nöjd.

Kerstin sa...

Himla fina färger, även om det ju är sådana man har en dal av sedan tidigare...