söndag 20 mars 2016

Akademikliniken - Day CC Cream och ansiktsbehandling

Akademikliniken känner ni säkert igen. Det är ett av nordens största privatsjukhus för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Men visste ni att de även har hudvårdsprodukter och hudvårdssalonger? Dessa är utvecklade i samarbete mellan Akademiklinikens erfarna plastikkirurger, hudläkare, hudterapeuter och kemister. Jag hade så gärna velat prata mer med märkets representanter på Daisy Beauty Expo i januari, det blev tyvärr så bråttom i slutet att jag bara hann in och hämta en påse med spännande produkter. Här är en av dem:
Day CC Cream Spf15 är en färgad mineralfoundation (ja, de skriver så  i pressinfon) som ska ge lyster samtidigt som den ska korrigera och jämna ut. Den är multifunktionell genom att den fungerar som make up, mjukgörare och solskydd i ett. Den ska ge ett matt och sammetslent resultat. UVA- och UVB-skydd, niacinamide, granatäpple mm ingår i krämen.
Jag har testat den här nu i ett par veckor och jag gillar den skarpt. Den ger verkligen en lagom matt hy och jag behöver inte pudra nämnvärt då den blir lite smått pudrig av sig själv. Jag har valt att lägga den direkt på ett serum utan dagkräm under då den ju ska vara hudvårdande i sig själv. Nackdelen är att den bara finns i en enda nyans och den är nog för mörk för många. För mig funkar den för den är ganska förlåtande då jag bara tar litegrann, men är man blond med ljus hy så ska man nog välja något annat. Tog en bild i skugga och en i solljus som ni ser. 

Krämen är ganska tjock i konsistensen och jag använder fingrarna att applicera med, en fuktad svamp funkar nog fint också. Doften är i stort sett obefintlig och jag vet inte riktigt om den är parfymerad eller inte faktiskt, svårt att avgöra. Tuben är rejäl, den rymmer 50 ml till skillnad från många andra foundations och CC-krämer som ofta rymmer 30 ml. Den kostar 469:- på t ex Skincity eller 475:- i Akademiklinikens egen webshop. 
Med mig i presspåsen som jag fick på Daisy Beauty Expo så låg även ett presentkort som man kunde använda för valfri hudbehandling. Jag bokade mig därför en klassisk ansiktsbehandling hos Akademikliniken här i Göteborg. Precis vad jag behövde. Jag råkade klanta mig riktigt ordentligt och tog fel på tiden. Hudterapeuten ringde och undrade var jag höll hus tio minuter in i behandlingstiden. Jag kastade mig på cykeln och hade ett helsike att hitta då jag hade skrivit ned fel gatunummer. Måste fått en tilt den dagen jag bokade. Som tur var så hade hon ingen kund efter mig och jag slängde mig ned i stolen med andan i halsgropen och fick sen en härlig timme! Kan varmt rekommendera. Carolina Wårdell heter hon och ni kan boka henne på tel nr 031-7018870. 

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Oj vilken stress! Härligt det låter med behandling :)

Ninni sa...

Ja, den var så härlig. Duktig tjej!