onsdag 23 mars 2016

Vårens pigga make up från Clinique

Kan man få ett finare påskägg än ett med smink i? Jag tror inte det. Igår kom det här ägget hem till mig och det kommer från Clinique som vill presentera sina fina nyheter för våren. Man lanserar tre nya sorters produkter, ögonskuggor, skira läppstift och en slags läppglans/flytande läppstift. Såklart ska vi nörda ner oss lite om dem! Here goes:

Lid Pops heter de nya singelskuggorna, dessa kostar 175:-/st. Jag har fått hem tre av de totalt åtta nyanserna. Sex av dem kommer i butik och två är exklusiva för Cliniques webshop:
  • Surf Pop
  • Willow Pop
  • Petal Pop
Dessa skuggor ska ha en så kallad "slurry technology", dvs de ska applicera lite åt det våta hållet för att sedan transformera sig till en puderkänsla på huden.

Känner ni igen mönstret? Det är samma söta blomma som även finns i rougen Cheek Pop som funnits i några år nu. Så himla fin prägling!  Rougen kommer nu ut i butik, de har tidigare bara funnits i Cliniques webshop för oss svenskar.
Skuggorna beskrivs som välpigmenterade, jag testade dem på armen och vid första anblick så tycker jag tyvärr att de är lite bleka. Speciellt den blå skuggan, Surf Pop, blev jag lite besviken på för den ser så himla knallig ut i dosan men popade inte alls när jag swatchade. Jag ska dock testa på ögonen med en primer under för då kan saker hända och det kan bli betydligt bättre tryck. Man behöver nog en primer helt enkelt.
De här läppstiften känner ni nog igen, det är systrar till nyheten från förra året, dvs Pop Lip Colour + primer. De nya stiften heter Pop Glaze sheer Lip Colour + Primer och är ett skirare alternativ, de kostar 235:-/st. De innehåller shea- och murumurusmör och ska ge glans och återfuktning. Dessa finns i sex olika nyanser och jag fick hem följande två:

  • Fireball Pop (röd)
  • Sugar Plum Pop (lilarosa)

Dessa är precis i min smak, jag älskar ju att måla på utan spegel så de här kommer att passa som en sportkeps i min handväska! Superfina och fantastiskt sköna på läpparna! Skillnaden på förpackningen är att den färgade delen är lite genomskinlig.
Det röda stiftet kan säkert skrämma de som är lite försiktiga, men se här ovan vad skira färgerna blir på huden. Räds icke alltså!
Inte nog med att de nya skira stiften kommer i Pop-serien, det kommer dessutom en ny sorts produkt i läppglanshylsa. Dessa gloss heter Pop Lacquer Lip Colour + Primer och kostar 175:-/st. Till skillnad från de skira stiften så är dessa mycket mer täckande. Just nu är det otroligt populärt med flytande läppstift och jag tror detta är Cliniques sätt att hoppa på den trenden.  Jag fick hem två av de åtta nyanserna:

  • Happy Pop (orangeröd)
  • Love Pop (plommonfärgad)


Happy Pop är verkligen knalligt medan Love Pop är något mer försiktigt av sig. Jag har redan burit det senare och känslan på läpparna är jätteskön.

Vad tror ni? Kan någon/några av Cliniques vårnyheter vara något för er? Själv tycker jag att det är otroligt pigga nyheter och att de verkligen passar nu i vår när ljuset och färgerna är åter efter en grådassig vinter.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Hrm, jag som har så himla stora förhoppningar på Surf Pop...