torsdag 7 april 2016

Milano i vår

Att resa är ett jättestort intresse för mig och min familj. Så fort vi varit hemma ett tag så börjar det klia i oss och vi vill iväg till något spännande ställe. I sommar åker vi som vanligt till Spanien, dock har vi inte bokat flyg för min sambo har ännu inte fått veta om han får de semesterveckor han önskat eller ej. Så tråkigt för flygpriserna är jättehöga nu till skillnad om vi hade bokat tidigare. Det blir dyrt i år har jag förstått. Delvis för att Turkiet och Egypten inte är lika populärt just nu av förklarliga skäl, så många väljer t ex Spanien istället. Jag ska iallafall iväg med jobbet till Milano i slutet av maj över en långhelg, det är bokat och klart. Det ska bli så himla kul! Jag har inte varit i Italien mer än en enda gång och det var säkert 25 år sedan, då var jag bara en snabb tur till Gardasjön så Milano är helt nytt för mig.

Vi ska shoppa, strosa, äta gott och dricka vin då det inte är en konferensresa utan en vinst för att vår avdelning jobbat bra. Jo, det blir nog en och annan kyrka och annan sevärdhet också. Kiko, Deborah och Pupa är några av de märken som kommer från just Milano, så jag förväntar mig ett härligt sortiment och mycket kul skönhetsshopping. Har ni några specifika tips förutom området kring Piazza Duomo som jag redan fått tips om så får ni gärna kommentera. Vill gärna veta vilka roliga varuhus och butikskedjor som finns i centrala stan. Vi är bara där i tre dagar så det känns inte så aktuellt att åka ut på vischan.

Har ni tips på prisvärda restauranger med lite extra god mat så är det också tacksamt. Vi är ett gäng och alla har kanske inte så bra med pengar (mat o dryck betalar vi själva) så budgetmatställen är extra välkomna. Tjusiga dyra restauranger kommer vi nog inte att besöka.

Min ena 15-åring är arg på mig just nu för att inte han får åka med. Han tycker det hela är ytterst orättvist och vill inte helst inte ens att jag nämner Milano just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ett trevligt område är kring Corso Como, det finns butiker, restauranger och barer. Bra ställen att äta är bröd-och pizza kedjan Princi och kom ihåg att på kvällen (från ca kl.18) kan man på många ställen (inklusive Princi) få en "aperitivo" dvs en drink plus massa plockmat för relativ lite pengar. Milanos egen aperitivo drink heter Negroni, annars testa Aperol Spritz.
Bra och billiga klädkejer är OVS, Promod, Upim, Coin.
ha det så trevligt!
Nessy

Kerstin sa...

Wow vilken lyxig jobbresa!

Ninni sa...

Nessy, tack för alla spännande tips! Aperol Spritz är redan en favorit härhemma! Så god! Promod gillar jag, har en kofta därifrån som jag köpt i Spanien där kedjan också finns. :-)

Kerstin, ja visst är det lyxigt! Inte ens några möten inplanerade men kanske blir det gemensamma middagar. :-)

Anonym sa...

Kom på ett annat område som är större, lite mer kaotisk, men med massa bra shopping: Corso Buenos Aires
Här finns alla kedjer (inhemska och utländska) samlade. Många affärer på denna gatan har också öppet på söndag.

Nessy

Ninni sa...

Lovely! :-) Vi är ju där nästan hela söndagen och jag är alltid så irriterad på att butiker utomlands har stängt då. Sist när vi var i Budapest så hade jag kollat om ett av deras köpcentrum hade öppet och det skulle de ha. Sen när jag kom dit så var köpcentrumet öppet, men butikerna stängda. Stor idé att ha tomma korridorer öppna... suck. Stod och tittade snopet in i skyltfönstren.