lördag 1 juni 2013

Recension - Davines OI schampoo och balsam

Nu har jag testat de här produkterna från Davines ett bra tag (har gjort av med c:a hälften av innehållet) och känner mig redo för recension. Produkterna kommer från OI-serien och jag har skrivit mer om dem här så jag går inte in på innehållet igen.

Gemensamt för dessa två produkter är att de doftar otroligt starkt. Jag gillar doften (samma som håroljan), men jag tycker de har parfymerat alldeles för mycket! Höll nästan på att storkna när jag stack ned näsan i balsamburken första gången. Doften blir dock mer lagom i håret sen, men jag tycker de kunde lugnat sig en smula.

Schampoot är fylligt och drygt, det löddrar bra och känns trevligt att använda, om man bortser från den starka parfymen.

Balsamet är mer som en hårinpackning, det är tjockt och krämigt och kommer som ni ser, i en burk. Jag hade nog föredragit en klämvänlig tub eftersom jag inte är så förtjust i att gräva med blöta fingrar. Det är inte så jättedrygt, men det beror kanske på att jag får upp rätt så mycket när jag gräver i burken.

Mitt hår verkar må alldeles utmärkt av de här produkterna, jag har inte använt någon hårinpackning alls sedan jag började använda dessa för det känns helt överflödigt då balsamet fick den rollen också. Hårbotten mår också fint, annars kanske man skulle kunna tro att den skulle vantrivas av den starka parfymen, men så är inte fallet.

Ninni ger betyget: 3,5, det är bra grejor men den för starka parfymeringen, balsamburken och det rätt så höga priset drar tyvärr ned betyget i min bok.

Schampoot kostar 239:- (280 ml) och balsamet kostar 269:- (250 ml). Jag vet dock inte var man hittar dessa, märket finns hos Hudoteket och Bangerhead, men jag hittar inte de här produkterna i webshopparna, kanske kommer de snart?

Inga kommentarer: