torsdag 2 februari 2012

Jämfört två foundations från Clarins

Jag hade två stycken prover på Clarins foundations hemma, den ena fick jag ju i DV-gåvan häromdagen. Så jag passade på att jämföra de båda. Nyansen jag fick var Honey på båda proverna och den passar mig rätt så bra, kanske något gulare än min hudton, men bara pyttelite. När det gäller foundations så brukar jag veta rätt så fort om jag gillar dem eller inte.

Den första jag provade var den högra på bilden, den heter Everlasting foundation, den har spf 15 och beskrivs såhär på Kicks hemsida:
Foundation med medium till full täckning som håller upp till 15 timmar. Den flytande texturen smälter perfekt in i huden vid applicering och huden blir utjämnad i ett ögonblick. Perfekt hy från morgon till kväll tack vare sitt "high fidelity...

Den andra jag provade är den vänstra på bilden, den heter Skin Illusion foundation och har spf 10, den beskrivs såhär på Kicks hemsida:
En mediumtäckande naturlig, lätt och transparent foundation som ger huden en finish fylld av lyster. Med sin fantastiskta formula håller den huden smidig och återfuktad under hela dagen. Innehåller bl a ett Light-Optimizing komplex berikad med pink opal som optiskt jämnar ut huden och ger en fräsch lyster. Rosa alg: Stimulerar cellförnyelsen. Vitt te-extrakt, harkål, vitamin E och anti-UVA/UVB SPF 10.

Everlasting foundation upplever jag som väldigt dryg, lätt att ta för mycket. På min lite vintertorra hud så funkar den inte så bra. Den framhäver nämligen torrfläckar jättemycket samt får porerna på mina kinder att verka större. Den täcker rätt så mycket och den sitter bra. Kan tänka mig att den funkar bättre för någon med lite fetare hud som inte har några som helst problem med porer. Denna är helt enkelt för tung och kakig för mig.

Skin Illusion foundation passar mig betydligt bättre. Den är mer tunnflytande och ger min hud en naturlig look. Den snarare döljer än framhäver mina porer. Den var väldigt lätt att applicera jämnt med fingrarna, det gick på ett kick. Den här kan jag tänka mig att köpa. Jag har inte så många fläckar och sånt att dölja och jag anser inte att man ska ha en mer täckande foundation än man behöver, det blir bara kakigt och konstlat.

Båda dessa doftar jättegott och fräscht, de verkar ha samma parfymering.

Clarins foundations kommer i flaskor om 30 ml och kostar 405:- på Kicks och om man vill köpa på nätet så finns de på Feelunique för £21:50,  vilket är ungefär 240:-.

3 kommentarer:

Shamrock sa...

Skin Illusion låter betydligt bättre när man läser här.

Kerstin sa...

Skin Illusion låter riktigt trevlig, jag gillar inte heller så täckande foundations.

Ninni sa...

Ja, fast om man har mycket att täcka så kanske man behöver lite tjockare grejor som sagt... :-)