måndag 27 augusti 2012

Mario Badescu - Drying Lotion

Jag har inte särskilt många finnar eller dålig hy, men ibland ploppar det upp en finne eller två. Mest under sommaren när jag är varm och använder solkrämer. Men även andra årstider kan jag få någon enstaka plita. Jag hade inte många fler finnar när jag var tonåring så det är rätt så oförändrat.
Jag har tidigare använt Murads Blemish spot treatment, men jag tycker inte att den gör någon som helst skillnad. Dessutom är den meckig att få på plats för den blir trådig på något sätt, svårt att förklara. Jag har många gånger läst, bl a hos Kicki Norman, att Mario Badescus Drying Lotion är den bästa finndödare som finns. Så nu när jag behövde en ny produkt så slog jag till på den, köpte min hos Eleven.

På köpet fick jag även en liten flaska ansiktsspray från samma märke med Aloe vera, örter och rosvatten. Sprayen ska få bo på mitt skrivbord på jobbet.
Drying lotion är en tvådelad produkt som ni ser. Man ska inte skaka den utan man ska doppa ner en tops i den rosa sörjan och sen dutta på finnarna innan läggdags. Produkten ska torka ut finnarna så att de försvinner fortare. Det är en ganska stark produkt som bl a innehåller salicylsyra och man ska absolut bara ha produkten på finnar och inte på övriga huden. Doften är ganska stark och lite alkoholig, då den innehåller isopropyl alkohol (står först på innehållslistan). Jag har läst på många ställen att salicylsyra är det mest effektiva  när det gäller kamp mot acne. Så nu är det upp till bevis här!

Just nu har jag bara en enda finne och den är på god väg att försvinna så jag får testa så fort det dyker upp en ny eller så. Har ni testat denna eller någon annan produkt från Mariu Badescu?

3 kommentarer:

Lotta sa...

Har inte testat något, men har ju hört om den. Är väldigt nyfiken och ser fram emot att höra hur den funkar! Ja inte så jag hoppas att du ska få finnar.. Själv får jag lite mellan varven, så verkar den bra kanske jag köper en!

Kerstin sa...

Jättespännande! Jag har inte heller akne egentligen, men just en och annan ensam finne eller tilltäppt por då och då, oavsett ålder (men mkt mer första trimetsern iofs, skönt att det blev bättre!). Lite punktbehandling är aldrig fel!

Ninni sa...

Lotta, nej man hoppas ju egentligen på att slippa använda den, hihi.
Kerstin, menar du att huden påverkades av din graviditet? Det minns jag inte att min gjorde... jo, jag tror nog att punktbehandling är bra när man bara får enstaka finnar. Känns ju fel att torka ut i övrigt normal hy.