onsdag 1 augusti 2012

Recension - Vichy Aqua Thermal

Den här krämen vann jag i julas nån gång. Jag öppnade den för några veckor sedan, bäst-före-datum är inte förrän maj 2014 och så länge man inte öppnar burken så håller den ju mycket längre.
Aqua Thermal är en 24-timmarskräm, vilket ju innebär att den fungerar både som dag- och nattkräm. Jag använder den precis så med lite olika serum under, just nu kör jag fuktserum från Lumene på mornarna och ett annat serum från Clinique på kvällen. Krämen innehåller källvatten och aquabioryl. Den senare ingrediensen ska vara intensivt återfuktande.
Här är mina åsikter:
Det här är en jätteskön kräm. Den är lagom återfuktande för mig på sommaren, men skulle vara för lätt på vintern. Jag känner inte att den täpper till mina porer. Doften är underbar, lite sådär mild och neutral, en sån doft som jag tror att alla gillar. Nackdelarna är att den kommer i en glasburk vilket ju är både opraktiskt och ohygieniskt. Sen skulle jag gärna vilja ha lite solskydd, men det tror jag inte någon 24-timmarskräm har eftersom det inte krävs på natten. Jag föredrar egentligen olika krämer till dag och natt. Dels kan man då ha solskydd i dem och dels så vill jag gärna ha något tyngre krämer på natten än på dagen.

Ninni ger betyget: 4 för att den är så skön på huden och doftar gott.

En sån här burk är inte dyr alls, på svenska apotek kostar den kring 189:- och i den brittiska webshopen Escentual finns den just nu på erbjudande för £13,60 (ca 155:-). I serien finns även lite andra  produkter såsom ögonkräm, läppbalsam och serum t ex. Jag har tidigare recenserat en rengöring  från Vichy, den gillade jag inte. Däremot har Vichy världens bästa deodoranter! Jag hade även en bodylotion i jättestor pumpflaska från detta märke och den gillade jag.

Har ni testat något från Vichy och vad tyckte ni?

2 kommentarer:

Lotta sa...

Trodde jag hade kommenterat här redan, men det hade jag tydligen inte!
Jag har inte provat så mycket från Vichy, men denna krämen har jag testat i en prov, och jag har för mig att jag gillade den. Light varianten tror jag det var. 3 i en rengöringen var också i provform och den gillade jag också.
Däremot deodoranterna som så många skriver positivt om har jag aldrig testat. Men det skulle jag kanske?

Ninni sa...

Japp, det tycker jag absolut för de är toppen!