måndag 16 juni 2014

BB- och CC-krämer utlåtande del 3

Så är det dags för det tredje inlägget i min lilla serie om BB- och CC-krämer. De två tidigare inläggen finner ni här och här. Idag tänker jag berätta för er om de tre krämer jag har som jag tycker fungerar som färgade dagkrämer. De har nämligen inte så jättemycket täckning och ger ingen pudrig yta, däremot så ger de rätt så bra med fukt och kan ersätta en dagkräm om man har normal hy. Dessa tre tänker jag visa er:

  • Garnier Miracle 'Skin Perfector, denna var den första BB-kräm som jag såg på den svenska marknaden. Frågan är om jag ens visste vad en BB-kräm var innan denna lanserades här. BB-krämerna kommer ju ursprungligen från Asien och vid det laget så hade jag inte upptäckt koreanska skönhetsprodukter alls. Krämen har rätt tjock konsistens, men är ändå inte så täckande. Jag tyckte den var bra i början, för jag hade inget att jämföra med. Men nu kan jag ju se att den t ex saknar solskydd som jag tycker att alla BB- och CC-krämer ska ha. Den känns lite simpel på något sätt. 
  • La Roche-Posay Hydreane BB-kräm, denna har jag nyans medium av och jag tycker nog den är något för mörk för att få kallas medium. Denna passar den lite känsligare huden. Även denna saknar solskydd och jag antar att märket vill att man ska komplettera med deras egna solkrämer. 
  • It's Skin Prestige Créme D'Escargot. Denna kräm är en äkta koreansk BB-kräm med snigelextrakt. Den doftar underbart och har dessutom spf 25 vilket är föredömligt. Dock så är den lite för ljus för mig nu, men jag har använt den en hel del innan jag fick färg i ansiktet. Den ger bra med fukt och lite lagom täckning.  Min tub är inte fullstorlek, den ingick i det kit jag köpte från märket. Jag gillade verkligen de produkterna!

Här ser ni krämerna swatchade i samma ordning som tuberna på bilden ovanför. Det ser ut som om Garnier-krämen är mörkast, men den är väldigt skir, vilket även It's skin-krämen är. La Roche-Posay är den krämen som ger mest täckning av dessa tre, men den är absolut inte heltäckande.

Vinnare av dessa tre krämer blir alltså It's Skin-krämen. Finns att köpa på eBay och på W2 Beauty.

Jag hade bara tänkt skriva tre inlägg om BB-krämer så denna serie skulle egentligen slutat här. Men eftersom jag har tre stycken nya sådana så så får det bli ett inlägg till snart där jag presenterar dessa tre. Jag har alltså totalt elva BB- och CC-krämer.

Inga kommentarer: