fredag 24 oktober 2014

Nya skuggpaletter från Yves Rocher

Yves Rocher har kommit med nya kvartett-skuggpaletter som ligger väldigt bra i pris. För bara 159:- får man en guldig dosa med fyra skuggor, vilket ju gör under 40:-/nyans. Ovan ser ni de sex varianterna som finns. Häromsistens medverkade jag i en intervju angående märket och även gällande min syn på skönhetsprodukter, då fick ett gäng produkter från YR att testa. Så jag lovar att det kommer mer av märket i min blogg framöver. Här är de två paletter som låg i påsen:
Den gröna paletten heter Vert Radieux och den bruna heter Brun Incandescent. Jag sökte på google translate från franska till svenska och fick fram att Radieux betyder radiant (är det ens ett svenskt ord?) och att Incandescent betyder glödlampor (?). Märkligt!
 Fina matchande toner och snyggt med loggan i hörnet tycker jag.
 Grönt är inte riktigt mina nyanser, men jag kanske ska ge dem en chans?
Nu till pigmenteringen. De ljusa skuggorna är faktiskt inte så bra, de smular och har inte mycket pigment. Ni ser längst till vänster, där har jag verkligen fått kämpa för att få skuggan att synas. De mörka nyanserna, som är mattare, har mycket bättre pigment, de är riktigt bra faktiskt. De två mörka skuggorna i den bruna paletten skulle jag dessutom säga passar fint även till brynen eftersom de är matta. Ja, det måste jag prova!
Även när det gäller den gröna paletten så är det den ljusaste skuggan som är det svagaste kortet. De mörka nyanserna har mycket mer tryck i pigmenten. Swatcherna är gjorda på bar hud, alltså utan primer.
Dosorna är jättefina, designen känns modern med sin roséguldfärgade plast. De känns hyfsat tunga i handen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga, speciellt den gröna! Carin

Lackert sa...

Fina skuggor